Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako pozimi poskrbimo za občutljive pasje tačke?
 1. Zaščitimo šapice pozimi!

  ima pasjim blazinicam ne prizanaša, saj so te neposredno izpostavljene mrazu, snegu, ledu in soli. Pasje blazinice zato postanejo suhe, grobe in razpokane.. Če se zavedamo potencialne težave, lahko skrbniki kužkov z nekaj preprostimi preventivnimi ukrepi zaščitimo blazinice svojih ljubljenčkov in poskrbimo, da se bodo zunaj dobro počutil tudi pozimi.
  1. Pasji kremplji naj bodo kratki
  Dolgi kremplji povzročijo, da se med hojo pasji prsti bolj razširijo. V prostor med prsti se tako lahko ujame več snega in ledu, kot bi se sicer. Hoja po zaledeneli podlagi je za psa zelo neprijetna, hkrati pa je pri tem lahko manj stabilen in je zato verjetnost zdrsa, padca in potencialne poškodbe večja.

  2. Blazinice namažite z balzamom
  Mraz, led in sol izsušijo pasje blazinice, zaradi česar lahko te razpokajo. Da bi to preprečili, tik pred sprehodom na blazinice nanesite tanko plast balzama. Ob povratku iz sprehoda tačke obrišite z mehko krpo, najbolje pa jih je sprati pod mlačno vodo in tako odstraniti sneg, led in sol. Ko jih dobro sperete, preverite za morebitnimi poškodbami na blazinicah in pordelo kožo med prsti. Na koncu blazinice še enkrat namažite s tanko plastjo balzama, ki jih bo navlažil, ohranil mehke in prožne ter poskrbel za njihovo regeneracijo.

  3. Dlaka okoli blazinice naj bo pristrižena
  Urejena dlaka na šapicah je ključnega pomena za zdrave blazinice tudi pozimi. Če ima vaš pes dolgo dlako, mu jo okoli blazinic pristrizite, da se dlaka ne bo dotikala tal med hojo. Na krajšo dlako se bo sneg manj prijemal.

  4. Priskrbite si pasje čevlje
  Pasji čevlji so namenjeni zaščiti blazinic pred neprijaznimi zimskimi pogoji in predstavljajo najboljšo zaščito pasjih šapic. Taki čevlji se obujejo podobno kot nogavičke in imajo ježke na trakih ali vrvice s katerimi jih pričvrstimo na tačke. Zaščito predstavljajo še podplati, ki dodatno preprečujejo drsenje. Ko psu nadenete čevlje preverite, da niso preveč zategnjeni - čevelj se mora tesno prilegati, ne sme pa omejevati gibanja. Za nakup pasje obutve, ki bo za vašega psa najbolj primerna, je čevlje priporočljivo prehodno preizkusiti. Izbirate lahko med različnimi modeli, najpomembnejše pa je, da se čevlji psu kar najbolje prilegajo. Pse na obutev privajamo postopoma. Najprej jih obujte za kratek čas, ga pohvalite in mu jih nato sezujte. Ta čas postopoma podaljšujte, dokler pes ni pripravljen z njimi iti ven na daljši sprehod. Poskrbite, da bo notranjost obutve ostala suha in čista.

  5. Ledenih površin se lotite z neškodljivimi snovmi
  Sol in drugi pripravki s katerimi posipamo ledene površine so lahko škodljivi za naše pse. Poleg blazinic, lahko povzročijo tudi zastrupitev, če jih pes nehote poje, ko si skuša sčistiti sneg iz šap. Zaledenela dvorišča in druge površine katere sami čistite, zato raje posujte z neškodljivimi materiali kot sta mivka in pesek ali pa izberite pripravke na katerih je jasno opredeljeno, da so varni za domače ljubljenčke. V tem času se poizkusite izogniti cestam in pločnikom za katere veste, da jih javne službe močno posipajo. Psu ne pustite piti iz luž ali se igrati s plundro tako, da bi jo zagrabil v gobček.


  Vse za nego tačk najdemo tukaj - KLIK

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR