Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Podučite so izjemno priljubljeni ribici, ki popestri veliko akvarijev.
 1. Akvarijske ribe Gupi - Poecilia reticulata

  Gupi - Poecilia reticulata

  Gupiji so ene od najbolj popularnih akvarijskih rib. Samčki so čudovitih barv z dolgimi plavutmi, samičke pa so po večini sive s pisanim, a kratkim repom. Obstajajo tudi barvaste samice.

  V naravi Gupije najdemo predvsem v Venezueli, Trinidadu in na Barbadosu. Naseljujejo vsa vodna območja - od hitrih potokov do močvirja – najdemo pa jih tudi v brakičnih vodah.

  Zrastejo do 6cm. Minimalna velikost akvarija za skupino gupijev je 40l.

  Njihova najbolj zanimiva posebnost je živorodnost. To pomeni da samček oplodi samico s posebnim organom ki mu rečemo gonopidij, samice pa v telesu inkubirajo ikre in povržejo žive mladiče. To pomeni da se bodo v domačih akvarijih brez težav razmnoževali. Akvarij pa je treba bogato zasaditi saj so gupiji kanibali.

  Gupije je nujno naseljevati v skupinah, saj so zelo družabni. Naseliti je treba večje število samic kot samcev. Primerni so za naseljevanje v skupinske akvarije, saj so gupiji miroljubne ribice. Pomembno pa je, da poleg njih ne naselimo rib, ki lahko grizejo plavuti, nikakor pa ne smemo poleg njih naseliti siamskih bojnih ribic

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR