Free domestic delivery above 39€
Fast delivery to Austria, Croatia, Italy
Animal group

Dog Food

Poskrbite, da bo vaš štirinožni prijatelj užival v kvalitetni in okusni hrani, ki ga bo oskrbela z vsemi potrebnimi hranili za življenje. Izbirate lahko med široko ponudbo suhe briketirane, mokre ali pa surove zamrznjene hrane. Hrano lahko izberete glede na specifično potrebo vašega psa; saj se zavedamo, da so si tako kot ljudje, tudi psi različni. Prikaži večPrikaži manj

Vestni pasji skrbniki vemo, da je prehrana eden izmed ključnih dejavnikov zdravja in dobrega počutja našega kužka. Zato moramo biti pozorni pri izbiri primerne hrane zanj.
Prva izbira je, ali bomo hrano za svojega ljubljenčka kuhali sami doma ali bomo kupili predpripravljeno komercialno hrano - suho ali mokro. Ker je na trgu na voljo veliko različnih blagovnih znamk pasje hrane, je za dolgoročno zdravja zdravje vašega psa pametno poseči po kvalitetnejših, ki jih ponujajo specializirane trgovine za domače ljubljenčke. Samo kvalitetna komercialna prehrana namreč zagotavlja zadosten in ustrezen vnos vseh beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov, ki jih vaš pes potrebuje.

Če se boste odločili, da boste hrano pripravljali sami, poskrbite, da bo ta vsebovala zadostno količino hranilnih snovi ( predvsem vitaminov, mineralov). Priprava doma pripravljenih obrokov zahteva precej znanja, doslednosti in skrbnosti. Vsebovati mora natančno določeno razmerje med sestavinami (meso - mišičnina, organi, kosti ter zelenjavo, sadjem in zelišči). Človeška hrana ali ostanki od mize za psa nikakor niso ustrezni, saj vsebujejo preveč ogljikovih hidratov in začimb, nekatera živila pa so za psa celo strupena!

Pomagate si lahko tudi s prehranskimi dopolnili za domače ljubljenčke v obliki praškov, olj ali tablet. Vedno radi priporočamo hladno stiskano lososovo olje s svojimi nenasičenimi maščobnimi kislinami dokazano pomaga pri oslabljenem imunskem sistemu, alergijah, ledvičnih in jetrnih obolenjih, problemih z metabolizmom in izgubi apetita. Če ima pes posebne potrebe ali zdravstvene težave, pa se seveda posvetujemo z veterinarjem in upoštevamo njegova navodila glede prehrane in prehranskih dodatkov.

Tako kot ljudje, imajo tudi psi različne prehranske potrebe, ki se spreminjajo glede na posamezna življenjska obdobja. Prehrano pa je treba prilagajati tudi glede na zdravstveno stanje, velikost, aktivnost in presnovo psa.

Pasji mladiči


za uspešno rast in razvoj potrebujejo hrano bolj bogato z visoko kaloričnimi snovmi, zato se priporoča nakup hrane, ki je prilagojena potrebam mladih psov. V tem obdobju kužki rastejo zelo hitro, njihovi razvijajoči se možgančki pa prav tako potrebujejo kar najbolj kvalitetna hranila, saj se pospešeno učijo in spoznavajo svet okrog sebe!

Vrsta hrane pa je odvisna tudi od velikosti oziroma pasme našega mladička – če imamo doma mladička velike pasme, moramo poskrbeti za primerno prehrano, ki mu bo zagotavljala uravnoteženo količino energije za enakomerno rast, ki ne bo obremenjevala njihovih občutljivih sklepov in okostja. Veliki psi dlje časa odraščajo in potrebujejo mladičkom prilagojeno prehrano tudi do 24 mesecev starosti! Manjše pasme odrastejo hitreje, njim lahko že pri 10 do 12 mesecih ponudimo hrano za odrasle pse.

Priporočljivo je tudi hranjenje ob točno določenih urah do 4 meseca starosti večkrat na dan, po dopolnjenih 12. mesecih, ko je večina pasem že odraslih, pa dvakrat do trikrat na dan. Zaradi preobremenjenosti želodca, se hranjenje 1x dnevno ne priporoča. Z rednim hranjenjem bomo tudi lažje predvidevali, kdaj bo mladiček potreboval izhod za opravljanje potrebe in si tako olajšali navajanje na sobno čistočo!

   

Odrasli psi


praviloma potrebujejo manjši vnos beljakovin in maščob, zato se priporoča nakup hrane, prilagojene za odrasle pse. S pravilno prehrano in zadostno količino gibanja, lahko uspešno vzdržujemo telesno težo našega ljubljenčka in s tem preprečimo, da bi se prekomerno zredil.

Veliko število lastnikov se za ohranjanje zdravja svojega štirinožca odloča za nakup prehranskih dopolnil, ki preprečujejo različne bolezni, nudijo podporo kostem in zobem, ter negujejo kožo in dlako. Če imamo doma pasmo, ki je nagnjena k določenim zdravstvenim tegobam, lahko z dopolnili začnemo že preventivno; priporoča se na primer dodajanje glukozaminskih dodatkov velikim psom, da njihove sklepe kar najdlje ohranimo gibčne in zdrave. Seveda pa se vedno najprej posvetujemo z veterinarjem in upoštevamo njegov nasvet.

   

Starejši psi


s 7 leti starosti vstopijo v obdobje starostnikov, večje pasme nekoliko prej, manjše leto ali dve kasneje. Pojavljati se začnejo različna bolezenska stanja, težave s sklepi, upočasnita se presnova in prebava. Posledično je veliko število starejših živali nagnjenih k debelosti, ki pa je njihovemu zdravju škodljiva. Tudi pasji starostniki so radi aktivni, zato ne zanemarimo rednih sprehodov in zdravega gibanja!

Hrana, prilagojena starostnikom, je manj bogata z beljakovinami, v hrano pa je dodanih več vlaknin, ki spodbujajo iztrebljanje in prebavo.

Za pse večjih pasem priporočamo dodatek glukozamina in hondroitina, ki skrbita za zdrave sklepe. Zaradi bolezni in obolenj povezanih s starostjo psa, priporočamo pogostejše kontrole pri veterinarju.

   

Pasji priboljški


so nepogrešljivi v življenju z našim ljubljenčkom. Prav nam pridejo tako doma kot za učenje, kjer služijo kot pohvala za dobro opravljeno delo ali pa za izkazovanje ljubezni našemu ljubljenčku. Priboljški so idealni tudi za čiščenje zob in splošno zdravje psa. Kljub temu pa moramo lastniki štirinožca pri uporabi paziti, da se dnevni vnos zaužite količine energije kljub poslasticam ne spremeni oziroma je priporočljivo dnevni obrok količinsko zmanjšati.

Ko se odločamo za nakup priboljška, se je dobro pozanimati, kakšni priboljški so priporočljivi za našega psa. Pasje poslastice so na voljo v različnih okusih, oblikah in velikosti, tako da jih lahko prilagajamo našemu smrčku. Tudi pri priboljških moramo paziti na kvaliteto sestavin!


Priboljške za pse najdeš TUKAJ (klik)
Kako pravilno prebrati deklaracijo na embalaži pasje hrane se naučiš TUKAJ (klik)
Zakaj je moj pes neješč pa izvem ZUKAJ (klik)All Subcategories

Special Offers & Discounts

Recent

Bestsellers in this category!

Popular brands in this category

Imate še več vprašanj glede pasje hrane? Odgovore najdete spodaj!

Prikaži večPrikaži manj

Moj pes je izbirčen ali pa ima alergije!

Nekateri psi so preprosto izbirčni, nekateri pa imajo prehranske intolerance ali celo alergije na določeno sestavino v hrani. Alergije se kažejo s kožnimi težavami, srbečico, pordelostjo, prebavnimi težavami ali raznimi vnetji. Za te težave je priporočljiv obisk veterinarja in hranjenje z veterinarsko dieto ali, če vemo kaj je vzrok, z monoproteinsko hrano, ki psu ne bo povzročala preglavic.

Ali veš? Monoproteinska hrana je hrana, ki vsebuje le en vir beljakovin!

Če je pes nagnjen k intolerancam ali če mu želimo ponuditi kar najbolj naravno prehrano, pa se lahko odločimo za brikete brez žit ali pa brez glutena.

Moj pes je predebel. Kako psa uspešno shujšamo?

Na žalost so čedalje pogostejše tudi težave s prekomerno težo, ki pa lahko resno vpliva na zdravje in dobro počutje našega psa!

Kako se lotimo hujšanja?

  1. Zmanjšamo obrok
  2. Ponudimo mu dietno hrano
  3. Zmanjšamo količino priboljškov
  4. Več gibanja!

Pasmi primerna prehrana

V ponudbi lahko najdete tudi specifični pasmi prilagojene brikete, ki so posebni zaradi svoje sestave in oblike, funkcionalne sestavine v hrani pa so točno prilagojene najpogostejšim pasemskim težavam!

Imate doma morda katero od naštetih pasem?
Bokser
Buldog
Čivava
Francoski buldog
Kavalir
Koder
Labradorec
Maltežan
Mops
Shih-Tzu
Višavski terier
Yorkshirski terier ali yorkie
Kodrasti bišon


Če želite izvedeti še več o pasji prehrani, pa obiščite naš Center uporabnih vsebin!

Mokra hrana za pse

Mokro pasjo hrano ali hrano v pločevinkah najpogosteje uporabljamo kot slasten in dišeč dodatek k suhi pasji hrani. Tako psu obrok popestrimo z več okusi, bolj izbirčni kužki pa bodo tako lažje pojedli redni obrok briketov. Tudi teksture mokre hrane se lahko razlikujejo: od juhic, paštet, koščkov v omaki ali želeju…

Prehranska dopolnila

Če v suhi hrani ne najdemo vsega, kar želimo, ali če ima naš kuža specifične potrebe, mu lahko dnevno dodajamo tudi prehranske dodatke z različnimi cilji:
Za imunski sistem
Za nevrološki sistem in proti stresu
Za mišice, kosti in sklepe
Za prebavoZa kožo in dlako

Zakaj izbrati spletno trgovino Mr.Pet?

- Ker ponujamo največji izbor hrane in opreme za male živali
- Mesečne akcije, spletni popusti in ugodne cene
- Klub Mr.Pet ponuja številne ugodnosti za člane
- Hitra dostava – večino paketov dostavimo v 2 delovnih dneh!
- Strokovni nasveti in podpora pri nakupu
- Brezplačna dostava pri nakupu nad 39€