Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
 1. Exo Terra grelna podloga, 8 W
 2.  
  Exo Terra

  Exo Terra grelna podloga, 8 W

  Grelna podloga, idealna za plazilce, ki oponaša površino, ogreto od sonca. 

  • Idealna za steklene terarije
  • Pomaga pri termoregulaciji
  • Varna in enakomerna distribucija toplote
  ID 36465  1 ocenPodroben opis
  rating
  Uporabil za gretje za "kopenske" želve, zaenkrat OK kljub temu, da naj ne bi bilo uporabno za zunaj...
  - RobiPoglej ostale
  20.99
  Cena20,99 €
  Cena po odštetem bonusu* največ 20,57 €
  Bonus na kartico vsaj 0,42 €
  Na zalogi spletDostava isti dan
  Zaloga po poslovalnicah

Plazilci in dvoživke so hladnokrvne živali (njihova temperatura je enaka temperaturi okolja). Čeprav se ob presnavljanju sprošča toplota, te ne morejo učinkovito ohranjati, oz. vplivati na njeno sproščanje.

To pomeni, da morajo dobiti toploto iz okolja, v katerem živijo. Kljub temu, da plazilci (in druge hladnokrvne živali) ne morejo ohranjati stalne telesne temperature, lahko visoke / nizke temperature kompenzirajo s homeostatskim uravnavanjem. Prekrvavljenost kožnega tkiva se spreminja tako, da omogoča večjo izgubo oz. večje sprejemanje toplote. Plazilci uravnavajo telesno temperaturo tudi s premikanjem na hladnejše /toplejše mesto, da poiščejo sončni / senčni kotiček.

V svojem naravnem okolju so plazilci pogosto na osončenih površinah (vejah, skalah, pesku ali gozdnih tleh), ki so dobri prevodniki toplote. Tako deluje tudi grelna preproga, ki ogreva substrat v terariju. Pomembno je, da ostane v terariju dovolj »hladnih točk«, da imajo živali možnost izbire ustreznega mesta za uravnavanja svoje telesne temperature.

Mnenja kupcev
Povprečna ocena izdelka  5.00   1 ocen

(Za oddajo se morate prijaviti)
rating
Robi
Uporabil za gretje za "kopenske" želve, zaenkrat OK kljub temu, da naj ne bi bilo uporabno za zunaj...
Ta izdelek bi priporočil/-a prijatelju.
5
dataLayer.push({ ecommerce: null }); dataLayer.push({ event: "view_item", ecommerce: { currency: "EUR", value: 0, items: [ { item_id: "36465", item_name: "Exo Terra grelna podloga, 8 W", discount: 0.00, index: 0, item_brand: "Exo Terra", item_category: "Teraristika", item_category2: "Terarijska oprema", item_category3: "Gretje", price: 20.99, quantity: 1 } ] } });