Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
 1. Foresto ovratnica za pse in mačke do 8 kg - 1,25g+0,56g
 2.  
  Foresto

  Foresto ovratnica za pse in mačke do 8 kg - 1,25g+0,56g

  Foresto ovratnica za pse in mačke do 8 kg telesne teže, ki ubija in odganja klope ter preprečuje okužbo s klopi in bolhami!

  • Deluje že ob kontaktu - zajedavce odganja že preden ugriznejo vašega ljubljenčka
  • Zmanjšanje tveganja za prenos bolezni
  • Dolgotrajna 7 do 8 mesečna zaščita
  • Foresto ovratnica nima vonja, je vodoodporna in preprosta za uporabo!
  • Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom
  • Blokirana cena: na ta artikel ne veljajo dodatni popusti.
  ID 31231  6 ocenPodroben opis
  rating
  Najbolj učinkovit izdelek za zaščito psov in mačk pred nezaželenimi klopi in bolhami. Pa še neprijetnega vonja nima.
  - SARA & AllyPoglej ostale
  52.99
  Cena52,99 €
  Cena po odštetem bonusu* največ 51,93 €
  Bonus na kartico vsaj 1,06 €

Kontakt odgovorne osebe in svetovanje: veteka-rudnik@mrpet.si, telefonska številka: 01 78 10 800. Ta izdelek je zdravilo, vračilo ali menjava zato ni možna!
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom!

Foresto 1,25 g + 0,56 g ovratnica za mačke in pse ≤ 8 kg
imidakloprid
flumetrin

NAVEDBA UČINKOVIN(E) IN DRUGE(IH) SESTAVIN
Ena siva ovratnica brez vonja dolžine 38 cm (12,5 g) vsebuje: 1,25 g imidakloprida in 0,56 g flumetrina kot učinkovini.

INDIKACIJA(E)
Mačke
Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis) v obdobju 7 do 8 mesecev.
Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 10 tednov.
Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).
Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus) v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.
Klopi, ki so na mački ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na mački. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.
Psi
Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis, C. canis) v obdobju 7 do 8 mesecev.
Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 8 mesecev.
Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).
Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus), v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.
Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na psu. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.
Za zdravljenje infestacije z ušmi dlakožeri (Trichodectes canis).
Zdravilo zagotavlja posredno zaščito pred prenosom patogenov Babesia canis vogeli in Erlichia canis, ki ju prenaša klop vrste Rhipicephalus sanguineus, kar za 7 mesecev zmanjša nevarnost za obolenje z babezijo in erlihijo pri psih.
Zdravilo zmanjša tveganje za infekcijo s patogenom Leishmania infantum, ki ga prenašajo peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) za obdobje do 8 mesecev.

KONTRAINDIKACIJE
Ne zdravite mačjih mladičev, mlajših od 10 tednov in pasjih mladičev, mlajših od 7 tednov.
Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na učinkovini ali na katero koli pomožno snov.

NEŽELENI UČINKI
V redkih primerih se lahko pri živalih, ki niso navajene nositi ovratnice v prvih nekaj dneh po namestitvi pojavijo spremembe v obnašanju, ki lahko vključujejo skrivanje, vokalizacijo, hiperaktivnost, prekomerno slinjenje in / ali negovanje ali praskanje mesta namestitve. O agresivnem vedenju po namestitvi ovratnice so poročali v zelo redkih primerih. Prepričajte se, da je ovratnica nameščena pravilno.
Na mestu namestitve se lahko, redko pri psih in občasno pri mačkah, pojavijo kožne reakcije kot so srbenje, rdečica, izpadanje dlak, ki običajno izginejo po 1 do 2 tednih. V posameznih primerih se priporoča začasna odstranitev ovratnice, dokler simptomi ne izginejo.
V zelo redkih primerih se pri psih in mačkah na mestu namestitve lahko pojavijo kožne reakcije kot so dermatitis, vnetje, ekcem, poškodbe ali krvavitev. V takih primerih je priporočljivo odstraniti ovratnico.
V redkih primerih se pri psih lahko pojavijo nevrološki simptomi kot so ataksija, konvulzije in tremor. V takih primerih je priporočljivo odstraniti ovratnico.
Pri psih in mačkah se lahko na začetku redko pojavijo blage in prehodne reakcije kot so depresija, spremembe v prehranjevanju, slinjenje, bruhanje in driska. Tako kot pri drugih lokalnih nanosih, se lahko pri preobčutljivih živalih pojavi alergični kontaktni dermatitis.
Pogostnost neželenih učinkov je opredeljena po naslednjem dogovoru:
- zelo pogosti (neželeni učinki se pokažejo pri več kot 1 od 10 zdravljenih živali)
- pogosti (pri več kot 1, toda manj kot 10 živalih od 100 zdravljenih živali)
- občasni (pri več kot 1, toda manj kot 10 živalih od 1.000 zdravljenih živali)
- redki (pri več kot 1, toda manj kot 10 živalih od 10.000 zdravljenih živali)
- zelo redki (pri manj kot 1 živali od 10.000 zdravljenih živali, vključno s posameznimi primeri).
Če opazite kakršne koli stranske učinke, tudi tiste, ki niso navedeni v tem navodilu za uporabo ali mislite, da zdravilo ni delovalo, obvestite svojega veterinarja.

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE
Mačke, psi (≤ 8 kg)

ODMERKI ZA POSAMEZNE ŽIVALSKE VRSTE TER POT(I) IN NAČIN UPORABE ZDRAVILA
Mačkam in majhnim psom do 8 kg telesne teže namestite eno ovratnico dolžine 38 cm.
Psom težjim od 8 kg namestite eno ovratnico za pse > 8 kg dolžine 70 cm.
Dermalna uporaba. Živali namestimo eno ovratnico okrog vratu. Samo za zunanjo uporabo.

NASVET O PRAVILNI UPORABI ZDRAVILA
Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar je ne zategnite preveč (ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta). Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm.
Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, predvsem ko mačji/pasji mladiči hitro rastejo.
V zelo redkih primerih slučaja nezgode pri mačkah in v izjemno redkih primerih slučaja nezgode pri psih, kjer bi se mačka ali pes zataknila z ovratnico, lastna moč živali običajno zadostuje, da razširi ovratnico in se hitro osvobodi.

KARENCA
Ni smiselna.

POSEBNA NAVODILA ZA SHRANJEVANJE
Shranjujte nedosegljivo otrokom.
Za shranjevanje zdravila ni posebnih navodil.
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na vrečki in zunanji ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se nanaša na zadnji dan v navedenem mesecu.

POSEBNO(A) OPOZORILO(A)
Posebna opozorila za vsako živalsko vrsto:
Klopi običajno odmrejo in odpadejo z gostitelja v 24 do 48 urah po infestaciji, ne da bi prej sesali kri. Pritrditve posameznih klopov po zdravljenju ni mogoče izključiti. Iz tega razloga ni mogoče popolnoma izključiti prenosa nalezljivih bolezni, ki jih prenašajo klopi, v primeru neugodnih pogojev.
Idealna je namestitev ovratnice pred začetkom sezone bolh in klopov. Čeprav se je pojavnost infekcije z Leishmania infantum pri psih zmanjšala ima zdravilo spremenljiv repelentni (preprečevanje hranjenja) in insekticidni učinek proti peščeni muhi Phlebotomus perniciosus. Posledično lahko pride do ugriza peščene muhe in prenos Leishmania infantum ni izključen. Ovratnica naj bo nameščena tik pred začetkom obdobja aktivnosti peščenih muh, ki so prenašalke Leishmania infantum, v času sezone in neprekinjeno v obdobju tveganja za infekcijo.
Kot pri vseh dolgo delujočih zdravilih za lokalno uporabo lahko daljša obdobja nadpovprečnega sezonskega izpadanja dlak začasno zmanjšajo učinkovitost zdravila zaradi izgube učinkovin na izpadlih dlakah. Ovratnica zagotavlja takojšnjo obnovitev in popolna učinkovitost je vzpostavljena, ne da bi morali poskrbeti za dodatno zdravljenje ali zamenjavo ovratnice.
Za optimalni nadzor nad uničevanjem bolh v močno infestirani okolici, priporočamo dodatno uporabo primernega insekticidnega sredstva.
Zdravilo je vodoodporno; učinkovito je tudi, če je žival mokra. Kljub temu pa ni priporočljiva dolgotrajna intenzivna izpostavljenost vodi ali prekomerno šamponiranje, saj lahko to skrajša obdobje delovanja. Študije so pokazale da mesečno šamponiranje in potapljanje v vodo ne skrajša bistveno 8-mesečnega obdobja delovanja za klope po razporeditvi učinkovin po kožuhu, medtem ko se učinkovitost zdravila proti bolham postopno zmanjšuje od 5. meseca. Vpliv šamponiranja ali potapljanja v vodo glede prenosa pasje lišmanioze ni bil raziskan.
Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo:
Vrečko z ovratnico hranite v zunanji ovojnini do uporabe.
Kot velja za vsa zdravila za uporabo v veterinarski medicini, ne dovolite otrokom, da se igrajo z ovratnico ali jo dajejo v usta. Živali, ki nosijo ovratnico, ne smejo spati v isti postelji kot njihovi lastniki, še zlasti ne otroci. Imidakloprid in flumetrin se med nošnjo neprestano sproščata iz ovratnice na kožo in kožuh.
Zdravilo lahko pri nekaterih ljudeh povzroči preobčutljivostne reakcije.
Osebe z znano preobčutljivostjo (alergijo) na sestavine ovratnice, naj se izogibajo stiku z zdravilom za uporabo v veterinarski medicini.
Zdravilo lahko v zelo redkih primerih povzroči draženje kože, oči in dihal pri nekaterih ljudeh. V primeru draženja oči, oči temeljito sperite z mrzlo vodo. V primeru draženja kože, umijte kožo z milom in hladno vodo. Če simptomi ne izginejo je priporočljivo poiskati zdravniško pomoč in zdravniku pokazati navodilo za uporabo ali ovojnino.
Vsakršne ostanke ali dele ovratnice takoj zavrzite (glejte poglavje »Nasvet o pravilni uporabi zdravila«).
Po namestitvi ovratnice si roke operite s hladno vodo.
Brejost, laktacija, nesnost:
Z laboratorijskimi študijami s flumetrinom ali imidaklopridom pri podganah in kuncih niso bili dokazani niti vplivi na plodnost ali reprodukcijo niti teratogeni ali fetotoksični učinki. Varnost veterinarskega zdravila pa ni bila ugotovljena v obdobju brejosti in laktacije, zato zaradi pomanjkanja podatkov uporaba pri psicah in mačkah ni priporočljiva v obdobju brejosti in laktacije.
Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi):
Zaradi načina delovanja ovratnice preveliko odmerjanje ni verjetno, zato se tudi znaki prevelikega odmerjanja najbrž ne bodo pojavili.
Preveliko odmerjanje so preučevali tako, da so odraslim psom in mačkom namestili 5 ovratnic okrog vratu za obdobje 8 mesecev in 10 tednov starim mačjim mladičem in 7 tednov starim pasjim mladičem za obdobje 6 mesecev, pri čemer niso ugotovili nobenih drugih neželenih učinkov, razen že opisanih v poglavju » Neželeni učinki«.
Če bi žival pojedla ovratnico, kar je malo verjetno, se lahko pojavijo blagi simptomi težav prebavnega trakta (npr. driska).

POSEBNI VARNOSTNI UKREPI ZA ODSTRANJEVANJE NEPORABLJENEGA ZDRAVILA ALI ODPADNIH SNOVI, ČE OBSTAJAJO
Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ali odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi.
Zdravilo ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevaren za ribe in druge vodne organizme.

DATUM ZADNJE ODOBRITVE NAVODIL ZA UPORABO
18.6.2020

DRUGE INFORMACIJE
Velikosti pakiranj: škatla vsebuje eno ali dve ovratnici; kartonska škatla vsebuje 12 ovratnic.
Ni nujno, da so v prometu vsa navedena pakiranja.
Sistem polimernega nosilca zagotavlja počasno in stalno sproščanje majhnih koncentracij obeh učinkovin iz ovratnice na žival. Obe učinkovini sta prisotni na kožuhu psa ali mačke v akaricidnih/insekticidnih koncentracijah v celotnem obdobju delovanja. Učinkovini se širita z mesta neposrednega stika po celotni površini kože.
Študije prevelikega odmerjanja na ciljni živali in kinetične študije seruma so pokazale, da imidakloprid doseže sistemski krvni obtok prehodno, medtem ko flumetrin večinoma ni bil merljiv. Peroralna sistemska absorbcija obeh učinkovin ni pomembna za klinično učinkovitost.
Delovanje proti bolham (Ctenocephalides felis in Ctenocephalides canis) se začne 48 ur po namestitvi ovratnice. Poleg zgoraj navedenih indikacij je bilo dokazano tudi delovanje proti bolham vrste Pulex irritans.
Poleg zgoraj navedenih vrst klopov je bilo dokazano tudi delovanje pri mačkah proti Ixodes hexagonus, in neevropski vrsti klopov Amblyomma americanum in pri psih proti Ixodes hexagonus, I. scapularis in neevropski vrsti klopov Dermacentor variabilis ter avstralskemu klopu, ki povzroča paralizo I. holocyclus.
Zdravilo učinkuje repelentno (preprečevanje hranjenja) na navedene klope in tako parazitom preprečuje sesanje krvi, s čimer se posredno zmanjša nevarnost prenosa vektorsko prenosljivih bolezni.
Pri mačkah je bila dokazana posredna zaščita pred prenosom Cytauxzoon felis (prenašajo jo klopi vrste Ambylomma americanum) v laboratorijski študiji pri majhnem številu živali, ki so jih zdravili en mesec, s čimer so zmanjšali tveganje za bolezen, ki jo povzroča ta patogen.
Pri psih poleg patogenov, ki so navedeni v poglavju 4.2 zdravilo zagotavlja posredno zaščito pred prenosom Babesia canis canis (prenaša klop vrste Dermacentor reticulatus), kar je dokazala laboratorijska študija po 28 dnevih zdravljenja. Prav tako posredno zaščito zagotavlja pred prenašanjem Anaplasma phagocytophilum (prenaša klop vrste Ixodes ricinus), kar je dokazala laboratorijska študija po 2 mesecih zdravljenja, ki je zmanjšala tveganje za bolezen, ki jo povzroča ta patogen.
Podatki študij učinkovitosti zdravila proti peščenim muham (Phlebotomus perniciosus) kažejo variabilno repelentno (preprečevanje hranjenja) učinkovitost v območju od 65 do 89 % v obdobju 7-8 mesecev od namestitve ovratnice. Podatki iz treh terenskih kliničnih študij izvedenih v Leishmania infantum endemičnih področjih, kažejo na znatno zmanjšanje tveganja za prenos Leishmania infantum z ugrizi peščenih muh pri zdravljenih psih v primerjavi z nezdravljenimi psi. Glede na prisotnost dejavnikov okužbe znaša učinkovitost zdravila za zmanjšanje tveganja za lišmaniozo od 88,3 do 100 %.
Ovratnice so izboljšale stanje okužbe pri predhodno infestiranih psih s Sarcoptes scabiei v prvem mesecu zdravljenja, po treh mesecih pa so psi popolnoma ozdraveli.

Menjava in vračilo artikla ni možno, skladno s 135. členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot - 1)!

Zdravilo Foresto ovratnica preprečuje okužbo psa ali mačke s klopi in bolhami

Zagotavlja dolgotrajno zaščito - do 8 mesecev! Zasnovana je tako, da zdravilni učinkovini sprošča v manjših odmerkih, tako pa zagotavlja dolgotrajno zaščito vašega ljubljenčka. 

Foresto ovratnica nima vonja, je vodoodporna in povsem preprosta za uporabo! Ovratnico namestimo na vrat našega ljubljenčka tako, da lahko med ovratnico in vrat živali vstavimo dva prsta. Če je ovratnica predolga, odvečni del odrežemo s škarjami.

Foresto ovratnico lahko uporabljamo pri pasjih mladičih od 7. tedna starosti dalje in pri mačjih mladičih od 10. tedna starosti dalje.

Navodila za uporabo: klik
 
Mnenja kupcev
Povprečna ocena izdelka  5.00   6 ocen

(Za oddajo se morate prijaviti)
rating
SARA & Ally
Najbolj učinkovit izdelek za zaščito psov in mačk pred nezaželenimi klopi in bolhami. Pa še neprijetnega vonja nima.
Ta izdelek bi priporočil/-a prijatelju.
5
rating
Maja & Leo in Lili
Najboljša obramba proti klopom in bolham. Redno kupujemo te ovratnice
Ta izdelek bi priporočil/-a prijatelju.
5
rating
MONIKA & Dori in Rexi
Izdelek, ki dejansko deluje! Naša kužka se tako lahko mirno sprehajata po travniku, ne da bi dobila klope. Priporočam!
Ta izdelek bi priporočil/-a prijatelju.
5
rating
JASMINKA & Hope
Vsako leto ima naš JRT Forest ovratnico, ki dejansko deluje :))
Ta izdelek bi priporočil/-a prijatelju.
5
dataLayer.push({ ecommerce: null }); dataLayer.push({ event: "view_item", ecommerce: { currency: "EUR", value: 0, items: [ { item_id: "31231", item_name: "Foresto ovratnica za pse in mačke do 8 kg - 1,25g+0,56g", discount: 0.00, index: 0, item_brand: "Foresto", item_category: "Veteka", item_category2: "Zaščita proti zajedavcem", item_category3: "Antiparazitiki za mačke", price: 52.99, quantity: 1 } ] } });