Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Čudovita, a precej nepoznana vrsta papige se predstavi!
 1. Mayerjeva papiga

  http://vzrejapapig.com/Življenjski prostor: afriški gozdovi in savane
  Življenjska doba:
  20 do 30 let

  Obstaja 6 podvrst v mayerjevi družini


  Opis
  Spodnji del hrbta je svetlo modre barve, krila in letalna peresa temno sive barve-  rjave barve. Zgornja stran repa je rjava, spodnja temno siva prav tako nogice. Spodnji del prsi, trebuha in proti koncu kril je svetlo modre barve.

  Za mayerjeve papige je priporočljivo da je kletka za velike papige, saj ima tako res dovolj prostora. V kletki naj bo kakšno igralo, lestev, kakšen obroč, ki ga imajo zelo rade in palica za brušenje krempljev in kljuna. Papigo spuščamo ven ko, nam to čas, več ko je zunaj boljše je zanjo.

  Ročno hranjena mayerjeva papiga je lahko sama v kletki ne potrebuje družbe še ene papige saj ima vas. Previdni moramo biti, če so v stanovanju še druge živali in je ptica spuščena, mora biti vedno pod nadzorom. Je zelo nezahtevna papiga in predvsem mirna.

  Primerna je za družine z otroki kot tudi posameznike, saj sprejme celo družino in ne samo enega člana družine, kot je značilno za nekatere vrste papig. So bolj mirne in tihe, če je ročno hranjena je pravi cukerček. Vsi bodoči lastniki pa se naj zavedajo, da več pozornosti kot papigi izkazujemo, dobimo vrnjeno v dvojni meri.

  Govor
  Mayerjevo papigo lahko naučimo precej besed, če njen govor  primerjamo z lestvico od 1 do 5 je njen govor na 3 stopnji. Oponaša pa tudi najrazličnejše zvoke. Z malo vztrajnosti jih lahko naučimo tudi veliko trikov.

  Prehrana
  Hranimo jih z semensko hrano za velike papige, sadjem in zelenjavo, kot so: jabolko, hruška, grozdje, jagode, koruza, korenje, grah, cvetača, brokoli, ….


  Avtor prispevka: Miha Purgar - vzreja papig


  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR