Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. Pasma: Bavarski barvar

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 6. FCI skupina – goniči in krvosledci, srednje velik
  Teža: 25 kg – 35 kg
  Višina: 40 cm - 50 cm
  Barva: vsi odtenki od rdeče do temno rdeče, jelenje rjave, tudi s črnimi konicami
  Dolžina dlake: kratka
  Odpadanje dlake: minimalno
  Življenjska doba: 13 let
  Bivalni prostor: zunanji, lovski pes, priporočljiv je ograjen pesjak in stalni stik z vodnikom
  Velikost legla: v povprečju 2 – 4, lahko tudi do 8 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 3
  Zahtevnost nege 2
  Odpadanje dlake 1
  Zahtevnost vzgoje 4
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 3
  Čuvaj, ki opozori 2
  Čuvaj, ki brani 2

   

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek (športnik), lovec, družine s starejšimi otroki;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Bavarski barvar je nemška pasma, ki so jo razvili v 19. stoletju za potrebe lova. Njegovi predniki so različni krvosledci in lovski psi. Namen vzreje je bil ustvariti srednje velikega, kompaktnega psa, ki bo sposoben slediti tudi po zahtevnejših gorskih področjih. Pri nemških lovcih je pasma zelo cenjena, v glavnem pa po vsem svetu zelo redka, najredkejša med vsemi lovskimi pasmami.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  To so primarno delovni psi, vendar so lahko tudi odlični družinski psi. So umirjeni in tihi, imajo uravnotežen karakter in so zelo ljubeznivi, zvesti in vdani. Navežejo se na celotno družino, vendar so brezpogojno vdani le enemu članu, ki ga smatrajo za svojega gospodarja. Do tujcev so zadržani. Niso agresivni, niti sramežljivi. So pogumni in motivirani ter potrebujejo veliko psiho-fizične stimulacije. Imajo močan lovski nagon. Niso primerni za neizkušene lastnike, potrebujejo potrpežljivega, izkušenega gospodarja.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Ob primerni in zgodnji socializaciji se bo Bavarski barvar dobro razumel z vsemi živalmi v svoji neposredni okolici. Lahko se zgodi, da bo zaradi močnega lovskega nagona preganjal prostoživeče živali, zato previdnost ne bo odveč.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Z otroki vseh starosti se bo brez težav ujel, zlasti če bo njihove družbe vajen od malega. Otroke naj med igro s psom vselej nadzoruje odrasla oseba.  DLAKA
  Dlaka je kratka, debela, gosta in svetleča ter raste položno ob telesu. Na otip je dokaj trda. Na glavi in ušesih je dlaka tanjša in mehkejša, trša in daljša pa po trebuhu, tacah in repu. Barva kožuha je lahko v katerem koli odtenku rjave ali progaste, običajno s črno masko.

  NEGA
  Nega te pasme je izredno nezahtevna. Kopanju se izogibajte, poslužujte se le tedenskega krtačenja, da odstranite odmrlo dlako in umazanijo. Redno pregledujte tudi ušesa, da ne bi prišlo do infekcij.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Ta pasma je relativno zdrava in odporna. Edina bolezen, ki ji je podvržena, je displazija kolkov. Povprečna življenjska doba tega psa je med 10 in 14 let.

  VZGOJA IN TRENING
  Kot katera koli druga lovska pasma, potrebuje tudi Bavarski barvar trdno, odločno, nikoli grobo, predvsem pa potrpežljivo vzgojo. Obvezne so izkušnje s podobnimi pasmami, lastnik naj bo obvezno lovec. Nikakor se ne poslužujte grobih metod, uporabljajte le pozitivno spodbudo in ustrezno nagrajevanje.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Ta visoko aktivna pasma potrebuje redno gibanje in veliko prostora. Idealna je za aktivne družine ali posameznike, ki bodo Bavarskega barvarja vključile v svoje dnevne aktivnosti, kot je tek, pohodništvo, igra, ter obvezno lov. Veliko časa naj preživi v naravi, zlasti v gozdu. V urbanem okolju ga vedno imejte na vrvici, saj ima močan lovski nagon in odličen voh, zaradi katerega bo nepremišljeno stekel za vsakim zanimivim vonjem.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Nikakor ni primeren za življenje v mestnem okolju, potrebuje vsaj hišo z velikim ograjenim vrtom v predmestju, idealno pa bi bilo življenje na podeželju, saj rabi velike odprte prostore za prosto raziskovanje in ogromno dnevne aktivnosti.

  • dog
   sani
   13
   Bavarski barvar
  • dog
   Cooper
   2
   Bavarski barvar
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet Svetovalci

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR