Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Billy

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 6. FCI skupina – goniči in krvosledci, velik
  Teža: 23 kg – 32 kg
  Višina: 58 cm – 66 cm
  Barva: Umazano bela z oranžnimi ali rumenimi madeži na glavi in telesu, bež; črne lise veljajo za veliko hibo
  Dolžina dlake: Kratka, gladka
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 12 – 13 let
  Bivalni prostor: Hiša z vrtom, prenočevanje notri;
  Velikost legla: ni podatka

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 4
  Zahtevnost nege 2
  Odpadanje dlake 3
  Zahtevnost vzgoje 4
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 4
  Se ujame z drugimi živalmi/psi
  Čuvaj, ki opozori 2
  Čuvaj, ki brani 0

   

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek (športnik), lovec, družine z majhnimi otroki;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Billy velja za eno najbolj elegantnih francoskih pasem. To so naravni lovci, neverjetno odzivni, z visoko razvitim vohom ter sluhom in dolgimi, hitrimi nogami. Gre za kombinacijo več francoskih lovskih pasem. Ti psi so močni in veliki, vendar lahki in izredno graciozni psi. Pasma je preživela drugo svetovno vojno v izredno majhnem številu, zaradi česar je še danes relativno nepoznana in redka izven Francije.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Prvenstveno je to odličen lovec, saj je zelo hiter, pogumen in inteligenten. Ima ponosen, deloven značaj, odlikuje pa ga tudi izjemna vdanost. Billy je nežen, neagresiven in ljubezniv, zato ni primeren za psa čuvaja. Močno se naveže na svojega lastnika in družino ter velja za eno najbolj zvestih pasem nasploh, zato je odličen družinski ljubljenec.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Zaradi močnega lovskega nagona, se lahko pasma do drugih psov vede bojevito, vendar je to mogoče preprečiti z zgodnjo in obsežno socializacijo. Agresijo bo izražal izključno do drugih psov in prostoživečih živali, saj jih obravnava kot plen, med tem ko je do ljudi vselej prijazen in neagresiven.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Ta pasma je izredno ljubezniva, celo do popolnih tujcev, in ni teritorialna. Z otroki se zelo dobro ujame, je nežen, potrpežljiv in vselej pripravljen na igro. Otroke pa v družbi psa zavoljo varnosti vselej nadzorujte.

  DLAKA
  Tanka, kratka, trda na otip in svetleča dlaka je značilna za Billyja. Barva kožuha je lahko bela ali bež, bela z lisami ali nežno rjavo-oranžna. Ker je dlaka zelo kratka, ne nudi posebne zaščite, zato je pasma zelo občutljiva na nizke temperature. Izpadanje je minimalno.

  NEGA
  Za nego dlaka ni posebno zahtevna. Redno krtačenje enkrat tedensko bo zadoščalo za odstranitev nečistoč in odmrle dlake. Kopanju se v veliki meri izogibajte, razen v primerih, ko je to res nujno.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Posebne genetske zdravstvene težave pri tej redki pasmi niso zabeležene. Pasma je občutljiva na nizke temperature in nagnjena k bronhitisu, zato jih pozimi nujno ustrezno zaščitite pred mrazom.

  VZGOJA IN TRENING
  Billy je zelo učljiv in ga je preprosto trenirati. Zgodnja socializacija in nežna, vendar dosledna vzgoja, bo prinesla želene rezultate in izoblikovala krasnega družinskega psa.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Tako visoko aktivna pasma potrebuje veliko gibanja na prostem, zlasti tekanja brez vrvice, kar mu omogočite na večjem, ograjenem območju. Ob tem potrebuje tudi daljše dnevne sprehode, da zadovolji svojo prvinsko potrebo po migracijah. Mestno življenje za to pasmo ni najbolj primerno, ta pes spada na podeželje.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Billy ni stanovanjski pes, vendar je zelo občutljiv na nizke temperature, zato mu je potrebno omogočiti spanje v ogrevanem, zaprtem prostoru, preko dneva pa potrebuje velik vrt, kjer se bo lahko prosto gibal. Zelo rad je tudi v človeški bližini, zato mu omogočite bivanje v hiši.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR