Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Bloodhound (krvosledec, pes Sv. Huberta)

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 6. FCI skupina – goniči in krvosledci, velik
  Teža: 40 kg – 54 kg
  Višina: idealna plečna višina je 62 cm za samice in 68 cm za samce
  Barva: rjasto rjava, črno – rjasto rjava
  Dolžina dlake: kratka
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 10- 12 let
  Bivalni prostor:hiša z velikim ograjenim vrtom, lahko biva v pesjaku ali stanovanju
  Velikost legla:povprečno 8 – 10, tudi do 15 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 4
  Zahtevnost nege 2
  Odpadanje dlake 3
  Zahtevnost vzgoje 4
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 3
  Čuvaj, ki opozori 3
  Čuvaj, ki brani 1

   

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek (športnik), lovec, družine s starejšimi otroki;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Pes sv. Huberta, slovita zvezda kriminalnih romanov in filmov, je kljub svojemu spoštovanje vzbujajočemu videzu prijeten, nekoliko zadržan, dobrodušen, miren in priljuden pes. Njegovo angleško ime bloodhound izvira iz izredne sposobnosti, da po krvni sledi izsledi ranjeno divjad. Vendar raje kot živalskim, sledi človeškim sledem. Zato ga danes uporabljajo predvsem za iskanje pogrešanih oseb in kot policijskega psa.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Bloodhound je odličen lovski pes. Zaradi svojega prijetnega in blagega značaja se dobro prilagodi tudi družinskemu življenju in ne mara biti sam. Psi sv. Huberta so zelo krotke narave in vdani, v mladosti so precej vihravi; so prijazni, vzdržljivi in samostojni. Zelo glasno lajajo, niso pa nikakršni bevskači. Njihov voh je odličen; kadar nekaj zbudi njegovo pozornost, ga je le težko pripraviti do tega, da bi se začel zanimati za kaj drugega. Te psi so tudi zelo trmasti in vedno želijo biti glavni.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Je zelo družaben pes, ki ne prenese samote, tako da bo družba drugih živali dobrodošla. Mačje in pasje mladičke mu moramo predstaviti počasi, saj se jih mladički zaradi njegove velikosti lahko prestrašijo, ob skupnem odraščanju pa se bodo odlično razumeli tudi kasneje.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Z otroki se ponavadi zelo dobro razumejo, bodimo pa pozorni na to, da jih otroci preveč ne dražijo, saj so ti psi tako krotke in potrpežljive narave, da bodo vse “zlo” potrpežljivo prenašali. Problemi se lahko pojavijo le pri majhnih otrocih, ki se spravijo na puljenje njegove zelo občutljive dlake.  DLAKA
  Ima kratko, tesno prilegajočo se, vodoodporno dlako. Barva kožuha je lahko enobarvna – rjasto-rjava ali dvobarvna, rjasto rjava v kombinaciji s črno. Odpadanje je zmerno.

  NEGA
  Dlaka potrebuje občasno krtačenje, v primeru da se želimo izogniti povečanemu izpadanju se priporoča redno krtačenje. Če ga bomo umili z vlažno krpo bo kožuh še bolj sijal, pogosto kopanje pa se odsvetuje. Dolga ušesa zahtevajo redno čiščenje, še posebno po vsakem obroku, saj krvosledci radi »namočijo« svoja dolga ušesa v hrano.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Ima zelo malo zdravstvenih težav, paziti je treba le ker je nagnjen k napihnjenosti, ki zahteva takojšnjo veterinarsko oskrbo. Zato se priporoča 2-3 manjše obroke dnevno,namesto enega obilnega. Nagnjeni so tudi k želodčnim krčem, displaziji kolkov, vnetju ušes. Priporoča se oblazinjena postelja, da se preprečijo žulji na sklepih.

  VZGOJA IN TRENING
  Bodoči lastniki potrebujejo precej potrpežljivosti in takta pri vzgoji. Najpomembnejša je kot vedno doslednost - ti psi so namreč pravi mojstri v tem, da nas s pomočjo svojega melanholičnega pogleda pripravijo do tega, da jim popustimo, da lahko uveljavijo svojo voljo. Ker so zelo močni jih je potrebno zelo zgodaj navaditi na povodec, drugače vas bo vlekel kot traktor. Kljub svoji inteligenci potrebujemo veliko časa, da jih naučimo, da se čevljev, pohištva in ostalih predmetov ne grize.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Psi te pasme so neverjetno vzdržljivi ter lahko ure in ure tečejo. Če smo se pri izbiri našega hišnega psa odločili za psa sv. Huberta, se moramo zavedati, da ti psi potrebujejo redno veliko gibanja, vsaj 2 uri dnevno. Če obstaja možnost, je priporočljivo, da se s psom udeležimo lova oziroma ga vpišemo v tečaj za šolanje psov slednikov.
  Ker so ti psi v prvi vrsti sledniki jih ne spustimo z vrvice, saj so različne vonjave zanje preveč mikavne, da bi se mogli upreti skušnjavi. Iz istega razloga je nujno potrebno, da poskrbimo za ograjen vrt.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Dobro se bodo počutili v stanovanju, ob redni aktivnosti. V zunanjem okolju pa bodo zadovoljni z večjim dvoriščem. Zaradi kratke dlake niso primerni za zunanje življenje v nizkih temperaturah.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR