Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. Pasma: Glen of Imaal terier

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 3. FCI skupina – terierji, zelo majhen
  Teža: do 15,9 kg
  Višina: do 35,5 cm
  Barva: pšenična, modra s senco sive ali sence bež
  Dolžina dlake: srednje dolga
  Odpadanje dlake: minimalno
  Življenjska doba: 10 - 15 let
  Bivalni prostor: hišni pes, v stanovanju ali hiši;
  Velikost legla: 2 - 5

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 1
  Zahtevnost nege 3
  Odpadanje dlake 1
  Zahtevnost vzgoje 3
  Potrebna aktivnost 3
  Primeren za otroke 4
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 3
  Čuvaj, ki opozori 3
  Čuvaj, ki brani 0

   

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: družine z majhnimi otroki, starostnik;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Pasma izhaja iz Irske. Prvotno so bili vzgojeni kot delavni psi, da so irske domove in kmetije očistili miši ter podgan. Kasneje so jih uporabljali tudi za lov na lisice in jazbece, danes pa so predvsem družni psi.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Glen od Imaal terier je aktiven, pokoren, živahen, nežen in ljubeč pes. Ker obožuje ljudi, mora čim več svojega časa preživeti z njimi. Ta pasma ne laja veliko, vendar zna imeti grozeč lajež, ko je potrebno. Ti psi zelo radi poležavajo na kavču, po drugi strani pa obožujejo igre. V trenutku zelo velikega veselja ponavadi tečejo v krogih. So pogumni, radovedni in pripravljeni na vse. Obstaja veliko različnih karakternih lastnosti v pasmi, vendar so vsi psi lojalni, prijazni in ljubeči.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Dobro se razumejo z mačkami, če so odraščali skupaj. Z drugimi psi zna biti agresiven, še posebno če ga izzivajo, zato je potrebna zgodnja socializacija, da ne pride do težav kasneje. Majhne hišne živali so mu kot plen, zato jih lovi in preganja.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Obožujejo otroke in so z njimi zelo ljubeči. Kljub temu pa se pri mlajših otrocih zahteva nadzor, saj gre za zelo majhno pasmo, ki jo lahko manjši otroci nenamerno poškodujejo.Obožujejo otroke in so z njimi zelo ljubeči. Kljub temu pa se pri mlajših otrocih zahteva nadzor, saj gre za zelo majhno pasmo, ki jo lahko manjši otroci nenamerno poškodujejo.



  DLAKA
  Zgornja dlaka je groba, mršava in srednje dolga, podlanka je mehka in gosta. Dolžina je srednja, odpadanje pa minimalno. Barva je najpogosteje pšenična.

  NEGA
  Enostaven za nego, vendar pa zahteva dvakrat letno striženje dlake. Dlako pod repom strižemo, ko je to potrebno, kar doma s škarjami. Ta pasma pušča zelo malo dlak. Psa krtačimo enkrat tedensko, da odstranimo odmrle dlake. Kopanje omejimo na priložnosti, ko je to res nujno potrebno.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Rahlo so nagnjeni k displaziji kolkov, progresivni atrofiji mrežnice in alergijam, zlasti na bolhe.

  VZGOJA IN TRENING
  So inteligentni in razmeroma enostavni za vzgojo. Ker so zelo trmasti, potrebujejo nekoga ki jih bo vodil. Zahteva se zgodnja socializacija, predvsem z drugimi psi. Odlični se odrežejo v agilityu in sledenju.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Potrebuje dnevne sprehode, kjer mora biti lastnik tisti, ki vodi psa in ne obratno. Tudi pri tej pasmi samo z igro ne moremo nadomestiti dnevne aktivnosti, lahko pa je odličen dodatek.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Lahko živi v stanovanju, zelo vesel bo bivanja z lastnikom. Kljub temu pa je lahko v ne preveč mrzlem ali vročem podnebju tudi zunanji pes. V primeru zunanjega bivanja se priporoča vsaj srednje veliko ograjeno dvorišče.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR