Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Hanoverski barvar

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 6. FCI skupina – goniči in krvosledci, srednje velik
  Teža: 36 kg– 45 kg
  Višina: 48 cm - 55 cm
  Barva: svetlo do temno rdečkasto-rjava, s progastim videzom
  Dolžina dlake: kratka, gosta
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 14 let
  Bivalni prostor: zunanji pes, lahko biva v pesjaku, ni primeren za bivanje v urbanem okolju
  Velikost legla: 5 – 7 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 3
  Zahtevnost nege 2
  Odpadanje dlake 3
  Zahtevnost vzgoje 4
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 2
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 3
  Čuvaj, ki opozori 4
  Čuvaj, ki brani 1

   

  Primeren za: začetnike
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek (športnik), lovec, družine s starejšimi otroki;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Hanoverski barvar izvira iz Nemčije, kjer so ga razvili v 17. stoletju. Je potomec srednjeveških krvosledcev in lovskih psov. Ustvarjen je bil za lov, predvsem za sledenje, saj ga odlikuje odličen voh. Pri lovcih so ti psi zelo cenjeni, vendar gre za izjemno redko pasmo, celo v Nemčiji.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Hanoverski barvar je miren, vdan in zvest pes. Ker gre za delovno pasmo, le redko igra vlogo domačega ljubljenčka. Je specializiran sledilni pes, po naravi zelo samostojen in vztrajen. Močno se naveže na lastnika in mu je brezpogojno vdan ter zelo zaščitniški. Okrog tujcev je previden, ob neprimerni socializaciji lahko celo agresiven. Šolanje je lahko kar zahtevno, saj je pasma zelo neodvisna, vendar po naravi precej poslušna. Potrebuje izkušenega in zelo aktivnega lastnika, saj zgolj dnevni sprehodi ne bodo zadostovali. Nenehna psiho-fizična stimulacija preko dneva je obvezna. Ta pes bo najbolj užival v delu za katerega je bil ustvarjen, po končanem lovu pa bo doma umirjen in zadovoljen.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Z drugimi psi in živalmi, s katerimi bo skupaj od malega, se bo dobro razumel, manjše, prostoživeče živali pa so v njegovih očeh plen, zato jih bo vselej preganjal.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Če je njihove družbe vajen od malega, se bo dobro razumel z otroki vseh starosti. Med igro jih vselej nadzorujte, da ne bi prišlo do nenamernih poškodb.  DLAKA
  Ta pes ima kratko, gosto in trdo dlako. Barva kožuha je lahko vse od svetlo do temno rjave, lahko tudi progasta. Možna, ne pa obvezna, je črna maska ali bel madež na prsih. Izpadanje je povprečno.

  NEGA
  Ta pasma je zelo enostavna za negovanje. Kožuh je nezahteven in potrebuje samo občasno krtačenje. Kopanje naj se izvaja čim redkeje, le ko je to nujno potrebno, sicer pa je priporočljivo enkrat letno. Obvezno pa je redno in dosledno čiščenje ušes in krajšanje krempljev.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Načeloma ta pasma velja za precej zdravo, je pa nagnjena k nekaterim težavam, kot so: displazija kolkov, verjetnost razvoja raka, vraščanje krempljev, kronična vnetja ušes, občutljivost na anestetike, debelost, zasuk želodca in težave s kotenjem, kjer je običajno potreben carski rez.

  VZGOJA IN TRENING
  Ti psi so trmasti in izredno samozavestni, zato je lahko šolanje precej zahtevno. Znani so po težavnem navajanju na čistočo in hitri zdolgočasenosti ob ponavljajočih se nalogah pri šolanju. Potrebujejo izkušenega, samozavestnega in potrpežljivega lastnika, ki bo znal takoj vzpostaviti avtoriteto, zaupanje in medsebojno spoštovanje. Vzgoja naj bo odločna, dosledna in pravična, začnite pa kar se da zgodaj.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  To so delovni lovski psi, ki potrebujejo ogromne količine dnevne aktivnosti, da bi ostali zdravi in zadovoljni. Poleg preprostega gibanja potrebujejo tudi psihično stimulacijo, zato morajo vedno imeti neko nalogo. Zlasti do drugega leta starosti potrebujejo še več gibanja na prostem kot kasneje v življenju. Priporoča se, da ta pes živi v ruralnem okolju, kjer lahko prosto teka in tako sam porabi nekaj svoje odvečne energije, sicer pa je obvezen večji, dobro ograjen vrt.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Ti psi se ne priporočajo za stanovanja ali majhne hiše. Življenje v mestu se odsvetuje, najbolje se bo Hanoverski barvar počutil v ruralnem okolju, z veliko odprtega prostora in fizičnimi aktivnostmi preko celega dneva. Priporoča se za aktivne športnike ali lovce.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR