Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Irski volčji hrt

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 10.  FCI skupina – hrti, zelo velik
  Teža: 40,5 kg – 60 kg
  Višina: 71 cm - 86 cm
  Barva: siva, progasta, rdeča, črna, bela, kremna
  Dolžina dlake: srednje dolga, groba, trda, nepremočljiva
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 6- 8 let, tudi do 12 let
  Bivalni prostor: stanovanje ali hiša z varno ograjenim vrtom
  Velikost legla: 3 – 4 mladički

   

  Velikost: 5
  Zahtevnost nege: 3
  Odpadanje dlake: 3
  Zahtevnost vzgoje: 4
  Potrebna aktivnost: 4
  Primeren za otroke: 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi: 2
  Čuvaj, ki opozori: 1
  Čuvaj, ki brani: 1

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek, družine s starejšimi otroki

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  To je antična pasma, ki je skozi zgodovino delala družbo kraljevim družinam. Stari irski pregovor opiše pasmo takole: nežen, ko ga pobožaš, oster če ga izzivaš. Gre za izjemno velike pse, ki v povprečju veljajo za najvišjo pasmo na svetu.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Irski volčji hrt je zvesta, prijazna in srečna pasma. Ti psi so ljub velikosti veliki crkljivčki, ki morajo biti del družine. Njegov nagon mu bo zagotavljal, da bo lovil vse živali okoli sebe (na žalost tudi avtomobile – tukaj moramo biti še posebno pozorni). Niso ravno najboljši psi čuvaji, na tujce ne lajajo vedno, vendar pa sama velikost psa zagotavlja dober razlog, da se jih vsiljivci ognejo. Za prevažanje takega psa boste potrebovali velik avto, prav tako pa ti veliki psi pojejo ogromno hrane. Velik pes posledično pomeni tudi velik strošek.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Nekateri lahko živijo z mačkami in manjšimi živalicami, vendar je to mogoče le, če živijo skupaj od majhnega, sicer se prehitro lahko zbudi lovski nagon. Lahko živijo z drugimi psi, vendar moramo biti pozorni pri združevanju.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Dobro se razume z otroki, ki se bodo zavedali, da kljub velikosti to ni konj za jezdenje, ampak žival, ki zahteva nežnost. Zaradi velikosti psa, pa se priporoča tudi stalni nadzor, posebno pri manjših otrocih, na splošno pa je bolj primeren za družine s starejšimi otroki.  DLAKA
  Irski volčji hrt ima dlako srednje dolžine. Dlaka je groba in trdno ob telesu, okoli oči in gobca pa nekoliko daljša. Barve kožuha so lahko: siva, progasta, rdeča, črna, bela ali kremna.

  NEGA
  Redno, tedensko česanje je priporočljivo. Brado te pasme je potrebno dnevno čistiti. Dvakrat letno ga moramo peljati k pasjem frizerju, ki dlako rahlo postriže. Pri kopanju bodimo pozorni, da se uporabljajo le blagi pasji šamponi. Pozorni moramo biti na redno čiščenje ušes in krajšanje krempljev.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  So aktivni psi, ki potrebujejo dolg, živahen dnevni sprehod, da so srečni. Ti psi so zelo vzdržljivi tekači, ki bodo tudi zelo veseli vsakodnevnega daljšega teka. Pomembno je le, da jih kot mladiče ne obremenjujemo preveč, saj potrebujejo leto ali dve, da popolnoma odrastejo in se razvijejo.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Če imamo v stanovanju dovolj prostora, bodo ti psi z veseljem živeli z nami. Ograjeno dvorišče, kjer se lahko stečejo je idealno za to pasmo. Paziti je treba, saj ta pes zelo rad koplje velike luknje. Bivanje v pesjaku se odsvetuje, saj bo zelo nesrečen, kar pa lahko povzroči vedenjske težave.

  • dog
   Boki (Dunhill Macushla)
   13
   Irski volčji hrt
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR