Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Nemški lovski terier

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: FCI skupina – terierji, majhen
  Teža: 7,5 kg – 10 kg
  Višina:  33 cm – 40 cm
  Barva: črna, črno – siva melirana, temno rjava z rumenorjavimi oznakami
  Dolžina dlake: kratka, gladka ali žimasta, trda
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 12 – 14 let
  Bivalni prostor: hiša z vrtom, ni primeren za družinskega psa, lovski pes, ki mora biti zaposlen in stalno pod strogim nadzorom
  Velikost legla: 3 – 8 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost: 2
  Zahtevnost nege: 2
  Odpadanje dlake: 3
  Zahtevnost vzgoje: 5
  Potrebna aktivnost: 4
  Primeren za otroke: 2
  Se ujame z drugimi živalmi/psi: 0
  Čuvaj, ki opozori: 4
  Čuvaj, ki brani: 4

   

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek (športnik), lovec, družine s starejšimi otroki;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Pasma je relativno mlada, pojavila se je v 20. stoletju, ko so se Nemci odločili vzrediti inteligentno in odločno lovsko pasmo, zelo funkcionalno za družbo človeku in lov. Gre za manjšega psa, visokega med 30 in 40 cm, težkega pa do 10 kg. Živi dolgo, tudi do 18 let.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  To je tipičen delovni pes, namenjen za lov, sledenje in prinašanje plena. Čeprav so to lahko zelo ljubeznivi družinski psi, ki se močno navežejo na lastnike, pa to ni najbolj primeren družni pes. Po naravi so predvsem lovci in v aktivnem lovskem življenju tudi najbolj uživajo. Njihov karakter je izredno dominanten, trmoglav, pa tudi inteligenten. Z grobo disciplino pri tej pasmi ne bo pravega uspeha, saj z zatiranjem neželenega vedenja ne bomo dosegli namena, pač pa ravno nasprotno – upor in agresijo. Navezan in poslušen bo le enemu lastniku. Nikakor ni primeren za začetnike, saj je vzgoja zelo težavna ter zahteva veliko izkušenj in dobro poznavanje vedenja lovskih psov.

  UJEMANJE Z ŽIVALMI
  Pri tej pasmi dominira lovski nagon, zato druge živali dojema kot plen. Zelo težko se bo ujel z drugimi psi, še težje pa se bo obvladal v prisotnosti prostoživečih in drugih manjših živali. Poskrbite za zgodnjo socializacijo, a tudi tedaj ne pozabite, da ima izredno močan plenilski instinkt.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Prednost te pasme je, da ni občutljiva na otroško grobost in nerodnost in da se rada igra. Nagnjeni pa so k posesivnosti do hrane in igrač, zato je potrebno otrokom razložiti, da se le-teh ne dotikajo. Vsekakor pa je nadzor odrasle osebe pri igri otrok in psa obvezen.  DLAKA
  Dlaka je lahko gladka ali resasta, vedno pa zelo gosta, tudi po trebuščku. Gladkodlaka različica ne pušča dlake, pri resastih pa je izpadanje minimalno. Barva dlake je najpogosteje črna s svetlo rjavimi vzorci po tacah in gobcu, redkeje pa rjava ali črno-siva, prav tako z rjavimi vzorci. Za nego dlaka ni posebej zahtevna.

  NEGA
  Krtačenje dvakrat tedensko zadošča, da se odstranijo nečistoče in odmrla dlaka, kožuh pa ostane zdrav in negovan. Negujte tudi ušesa, kremplje in zobe, ter poskrbite za primerno zaščito pred zajedavci.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Gre za izjemno zdravo in odporno pasmo z dolgo življenjsko dobo. Edina genetska bolezen, ki pesti te terierje je izpah očesne leče, vendar se pojavlja zelo redko. Z izbiro priznanega in odgovornega rejca pa boste vnaprej poskrbeli za zdravje vašega ljubljenčka.

  VZGOJA IN TRENING
  Za pse, ki ne bodo lovci, je nadvse pomembno, da imitiramo lovske aktivnosti v vsakdanjem udejstvovanju psa (vlečenje, prinašanje, iskanje, skrivanje). Psa ne spuščajte s povodca v okolju, kjer bi lahko prišlo do neželenega vedenja in ogrožanja drugih živali. Ni primeren za neizkušene lastnike, saj je šolanje izredno zahtevno in kljub dosledni vzgoji odpoklic ni vedno uspešen. Pasma zahteva zelo aktivnega lastnika, ki je vešč dela z lovskimi psi.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Ogromno zunanjih aktivnosti, ki simulirajo lov, bo najuspešnejši način za spopadanje z neželenimi oblikami vedenja. Ta pes mora skozi gibanje in mentalno stimulacijo porabiti vso odvečno energijo, da preprečimo agresijo in destruktivno obnašanje doma in v mestnem okolju. Večino dneva je potrebno preživeti aktivno, zgolj sprehodi tej pasmi ne bodo zadoščali.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Ta pes ni primeren za bivanje v stanovanju, potrebuje ogromno gibanja na prostem, zato je pogoj hiša z večjim ograjenim vrtom. Dobro se prilagodi vsem temperaturnim pogojem in lahko biva tudi v pesjaku.

   

  • dog
   Juna
   22
   Nemški lovski terier
  • dog
   Bongo
   15
   Nemški lovski terier
  • dog
   SKIPI
   14
   Nemški lovski terier
  • dog
   ŠIJA
   14
   Nemški lovski terier
  • dog
   piki in karl
   6
   Nemški lovski terier
  • dog
   Guru ❤️
   5
   Nemški lovski terier
  • dog
   Lars
   0
   Nemški lovski terier
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR