Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Nemški pinč

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 2. FCI skupina – pinči, šnavcerji, molosi in švicarski ovčarski psi, srednje velik
  Teža: 14 kg - 20 kg
  Višina: 45 cm – 50 cm
  Barva: črna, črna z rumenimi oznakami, rjava, srnje rjava, jelenje rdeča, čokoladna
  Dolžina dlake: kratka, gladka, trda, sijoča, priležena
  Odpadanje dlake: minimalno
  Življenjska doba: 12 – 14 let
  Bivalni prostor: hiša z varno ograjenim vrtom ali stanovanje, redne dnevne aktivnosti na prostem, živahna, aktivna pasma
  Velikost legla: 6 - 8 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 3
  Zahtevnost nege 2
  Odpadanje dlake 1
  Zahtevnost vzgoje 3
  Potrebna aktivnost 3
  Primeren za otroke 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 3
  Čuvaj, ki opozori 4
  Čuvaj, ki brani 0

   

  Primeren za: začetnike
  Idealen lastnik: družine s starejšimi otroki, starostnik;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Za nemškega pinča pravijo, da je nemška »najbolje varovana skrivnost«. To seveda ni pomanjšan doberman, čeprav  vas  bežna podobnost hitro zapelje v primerjavo. Ima namreč iste prednike kot srednji šnavcer, vendar pa je med prvo in drugo svetovno vojno ta pasma žal skoraj izumrla. Tudi danes je število nemški pinčev zelo nizko, redek je tudi v matični domovini Nemčiji, v Sloveniji pa je zgolj nekaj primerkov te pasme.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Nemški pinč je samozavesten in prijazen pes, čuječ čuvaj, zvest, ljubezniv in igriv družinski član, ter odličen spremljevalec. Eleganten je na pogled in ravno prav velik za v stanovanje in avto. Ni bevskač, zato je zelo primeren tudi za življenje v bloku. Na svoje lastnike je navezan in z družino želi preživeti vsak možen trenutek. Kljub manjši velikosti je izredno dober čuvaj, ki bo lajal, da bo naznanil tujce in varoval svoj dom.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Ta pasma si želi biti dominantna v hiši kjer so drugi psi, zato je nujna zgodnja socializacija. Če ga zgodaj navadimo na druge živali v gospodinjstvu, lahko živi v sožitju z drugimi pasmami in celo z mačkami. Niso pa primerni za domove z malimi živalmi, saj bi lahko prevladal njihov lovski nagon.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Idealen pes za družino s starejšimi otroki, ki vedo, kako je treba pravilno ravnati s psom, pri malih otrocih pa je potrebna prisotnost odrasle osebe, ker so mlajši otroci lahko v igri tudi nehote pregrobi do tega majhnega psa in ga lahko poškodujejo.  DLAKA
  Dlaka je zelo mehka in kratka po celotnem telesu. Kožušček mora imeti naravni lesk in sijaj. Najpogostejši so črni z rjavimi lisami.

  NEGA
  Krtačenje z rokavico ali mehko krtačo je priporočljivo vsakodnevno, da se odstrani odmrlo dlako in da je kožuh zdrav in svetleč. Kopa se po potrebi, ne prevečkrat, saj to lahko povzroči težave s kožo. Nega mora vsebovati tudi preverjanje krempljev in njihovo krajšanje. Kot pri vseh psih pa je potreben pregled oči, ušes in zob, ter njihovo čiščenje, ko je to potrebno.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Nemški pinč velja za izredno zdravo pasmo. Ni znanih večjih dednih zdravstvenih težav.

  VZGOJA IN TRENING
  Nemški pinč je visoko inteligenten in ga je razmeroma lahko vzgojiti, vendar pa so na trenutke trmasti. Zgodnja socializacija z drugimi živalmi in ljudmi je nujna. Zelo radi postanejo tudi posesivni do svojih igrač, okolja in celo svoje družine, česar jih moramo odvaditi že zelo zgodaj. Potrebuje lastnika, ki ne bo dovolil dominance psa, kljub temu pa bo vzgajal z nežnostjo, brez kaznovanja in z doslednostjo. Zelo dobri športni psi so v agilityu, frizbiju in lovljenju žog.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Zelo aktivni psi, ki potrebujejo krajše živahne dnevne sprehode. Obožujejo tudi tek in gibanje v naravi, pozorni pa moramo biti da imamo psa na vrvici, saj lovski nagon prevlada in takrat nas ne bo ubogal na noben ukaz, če nimamo popolnoma izdelanega odpoklica.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Zaradi svoje velikosti lahko živijo v stanovanju, vendar pa je zaradi njihove živahne narave, vsekakor primernejša in bolj priporočljiva hiša z vsaj manjšim ograjenim vrtom, kjer bo lahko porabil del svoje energije.

  • dog
   Lord
   32
   Nemški pinč
  • dog
   Pika
   9
   Nemški pinč
  • dog
   Bart
   7
   Nemški pinč
  • dog
   Bona
   6
   Nemški pinč
  • dog
   Bart
   5
   Nemški pinč
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR