Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Pudelpointer - Koder poenter

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 7. FCI skupina - ptičarji, velik
  Teža: 25 kg - 35 kg
  Višina: 55 cm - 68 cm
  Barva: jetrna, barve suhega listja, črna
  Dolžina dlake: srednje dolga, žimasta, trda
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 12 - 14 let
  Bivalni prostor: hiša z vrtom, ruralno okolje
  Velikost legla: 4 - 6 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 4
  Zahtevnost nege 2
  Odpadanje dlake 3
  Zahtevnost vzgoje 3
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 4
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 4
  Čuvaj, ki opozori 2
  Čuvaj, ki brani 2

   

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: lovec, družine z otroki, športnik

   

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Pudelpointer izvira iz Nemčije, kjer so ga razvili konec 19. stoletja, iz kodra in angleškega pointerja. Namen je bil razviti pasmo, ki je odlična v sledenju, prinašanju ter lovu na ptice in ki je primerna za delo na kopnem in v vodi. Kljub temu, da gre za odlično pasmo praktično brez večjih pomanjkljivosti, ni le-ta nikoli uživala posebne popularnosti ali razpoznavnosti, zato so pudelpointerji v svoji domovini in izven nje še danes zelo redki.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Pudelpointer je zelo cenjen med lovci, vendar pa se odlično znajde tudi v družinskem okolju. Ima miren, uravnovešen temperament, je inteligenten, vdan, ljubezniv, zvest in zelo zaščitniški. Zelo primeren je za aktivne družine, saj ima neskončno zalogo energije, obenem pa uživa v druženju z ljudmi. Potrebuje veliko psiho-fizične stimulacije, šolanje pa je nezahtevno, zato je primeren tudi za začetnike.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI

  Ta ljubeznivi kuža se bo dobro ujel z drugimi živalmi, če boste poskrbeli za zgodnjo in ustrezno socializacijo. Z živalmi s katerimi bo v rednih stikih ga zato seznanite že v obdobju mladička.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Z otroki vseh starosti se bo rade volje živahno igral in bo pri tem nadvse nežen in pazljiv. Kljub neagresivnemu in tolerantnemu karakterju, pa otroke v družbi psa vselej nadzorujte.

  DLAKA

  Pudelpointer ima položno dlako srednje dolžine, ki je trda in žimasta na otip. Ima tudi gosto podlanko. Barva je lahko čokoladno rjava, črna ali svetlo rjava, možni pa so tudi beli madeži. Izpadanje je povprečno.

  NEGA

  Nega tega psa je dokaj nezahtevna. Ker je to naravno zelo čista pasma, kopanje praktično ni potrebno. Vsaj enkrat tedensko psa temeljito skrtačite, saj tako odstranite odmrlo dlako in umazanijo. Občasno je potrebno tudi populiti odmrlo dlako, kar je za psa povsem neboleče. Postopka se lahko naučite pri profesionalnem frizerju. Redno pregledujte tudi ušesa, zlasti če se pes veliko zadržuje v vodi ali gozdnem podrastju.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Pudelpointerji živijo nekje do 14 let z relativno malo genetskih bolezni. V nekaterih primerih se lahko pojavijo displazija kolkov ali kožne alergije.

  VZGOJA IN TRENING
  Ta pasma je primerna tudi za začetnike, saj šolanje ni posebej zahtevno. Pudelpointer je inteligenten in se dobro odziva na povelja. Potrebno je, da lastnik vzpostavi pravo mero avtoritete in je pri šolanju vztrajen, pravičen in dosleden. Trde vzgojne metode bodo prinesle negativne rezultate, zato se vselej poslužujte le pozitivne spodbude, pohval in nagrajevanja.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Pudelpointer je zelo aktivna pasma in poleg dnevnih sprehodov potrebuje tudi druge aktivnosti. Vesel bo vsake priložnosti za tek vrez vrvice, z veseljem pa se bo z družino tudi igral in jo spremljal tudi na pohodih. Potrebuje nenehno psiho-fizično stimulacijo. Rad tudi plava, zato mu to čim pogosteje omogočite.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Ta pes načeloma ni primeren za stanovanje ali urbano okolje. Najsrečnejši bo v ruralnem okolju, v hiši z velikim vrtom in v vlogi najboljšega prijatelja lovca, športnika ali aktivne družine.

  • dog
   Lora
   8
   Pudelpointer - Koder poenter
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR