Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!


 1. Pasma: Veliki šnavcer

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 2. FCI skupina – pinči, šnavcerji, molosi in švicarski pastirski psi, velik
  Teža: 35 kg – 47 kg
  Višina: 60 cm – 70 cm
  Barva: črna, poper in sol
  Dolžina dlake: srednje dolga, trda, resasta
  Odpadanje dlake: minimalno
  Življenjska doba: 12 – 15 let
  Bivalni prostor:  hiša z vrtom, pesjak;
  Velikost legla: 5 – 8 mladičkov

   

   

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 4
  Zahtevnost nege 3
  Odpadanje dlake 1
  Zahtevnost vzgoje 3
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 2
  Čuvaj, ki opozori 4
  Čuvaj, ki brani 3

   

  Primeren za: začetnika
  Idealen lastnik: družine s starejšimi otroki, starostnik, alergik/astmatik

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Veliki šnavcer je največji šnavcer in izvira iz Münchna (Nemčija). Sprva so jih uporabljali za zganjanje goveda in kot ovčarske pse, danes pa so vedno bolj priljubljeni domači ljubljenci. Ime šnavcer izhaja iz nemške besede "Schnauze", ki pomeni brado ali gobec in opozarja na posebno košato dlako na področju brkov in brade na gobčku.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Šnavcer je energičen, ljubeč, živahen in dobrosrčen pes. Zahteva stalno pozornost, ljubezen in skrb. Zelo močno se naveže na svoje lastnike in je do njih izredno zaščitniški. Posebej težko sprejmejo menjavo lastnika in družine, zato se zavedajte, da je nakup psa dolgoletna obveza. Je izreden pes čuvaj, saj je teritorialen in zelo pozoren na tujce, ter rad laja.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Lahko je agresiven do drugih psov, zlasti tistih istega spola. Zaradi izredno močnega nagona pa bo najverjetneje lovil vse manjše hišne in prostoživeče živali. Dobra socializacija je zato zelo pomembna.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Na splošno je dober z otroki, vendar se priporoča za družine s starejšimi, obzirnimi otroki, tudi zaradi njegove velikosti, saj lahko manjše otroke nehote podre na tla in prestraši.  DLAKA
  Ima dvojen kožuh. Zunanja dlaka je debela, močna in žičnata, podlanka pa je gosta in mehka. Daljše dlake so po obrveh, brkih in bradi. Običajno so črne barve. Nimajo izrazitega pasjega vonja, odpadanje dlake pa je minimalno.

  NEGA
  Enkrat tedensko ga je potrebno temeljito skrtačiti. Dlako okoli gobca je potrebno očistiti po vsakem hranjenju in osušiti po vsakem pitju. Dlaka okoli ušes in oči mora biti porezana, da ne bi prišlo do draženja. Dvakrat letno se priporoča trimanje dlake (ne britje), ki se jo lahko lastniki naučijo tudi sami. Redno pregledovanje blazinic tačk in ščipanje krempljev po potrebi.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Nagnjeni so k raku na tačkah, zasuku želodca, epilepsiji in displaziji kolkov. Poškodbe sklepov lahko preprečite z izogibanjem stopnicam, visokim skokom in daljšemu teku, ko so kužki še majhni.

  VZGOJA IN TRENING
  Izredno radi in hitro se učijo, zato se dobro odrežejo v poslušnosti. Ker so trmasti in se hitro zdolgočasijo, poskrbite, da bodo treningi kratki, raznoliki in zabavni. Tudi zaradi pomanjkanja pozornosti lahko hitro postanejo neobvladljivi. S šolanjem je priporočljivo začeti kar se da zgodaj, ko je kuža še bolj obvladljive velikosti. Obsežna socializacija z drugimi kužki in ljudmi je priporočljiva. Potrebno ga je tudi odvaditi skakanja na ljudi, saj bi lahko koga nenamerno prevrnil in poškodoval.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  To je izredno energičen pes, ki potrebuje precejšnjo količino vsakodnevne vadbe. Potrebuje vsaj enourni dnevni sprehod, še bolje pa tek. Rade volje se bodo tudi vključili v igro z družino.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Ob primerni dnevni aktivnosti so primerni za notranje bivanje. Najboljše se bodo počutili zunaj na velikem ograjenem dvorišču, vendar pa mora biti ustrezno zaščiteno, da šnavcer ne bi pobegnil novim dogodivščinam naproti.

  • dog
   Syd
   16
   Šnavcer, veliki
  • dog
   MARS ❤️
   1
   Šnavcer, veliki
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR