Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Na katere zdravstvene težave moramo biti lastniki mačk in psov še posebej pozorni.
 1. Pogoste zdravstvene težave psov in mačk

  Prihajajo najhladnejši dnevi leta in z njimi veliko večja dovzetnost naših hišnih ljubljenčkov za nekatere zdravstvene težave. Naloga nas, skrbnikov, je pravočasno prepoznavanje težav in odgovorno iskanje rešitev. Zagotovo pa bo za vas in vašega ljubljenčka najbolje, da težave rešujete  preventivno z upoštevanjem spodnjih nasvetov.

  Le kaj me teži?

  Težave s sklepi

  Težave s sklepi se pojavljajo predvsem pri odraslih oz. starejših hišnih ljubljenčkih. Pri psih in mačkah običajno govorimo o osteoartritisu, ki se pojavi v obliki bistveno zmanjšane trdote hrustanca med sklepi. V tem primeru se blažilna funkcija hrustanca bistveno zmanjša, kar lahko privede do težav z drgnjenjem ene kosti ob drugo. Končna posledica je predvsem oteženo premikanje sklepa, ki ga spremlja tudi bolečina.

  ;

   

  Hladno stiskani peleti Artro 4Pet so naravno in učinkovitoprehransko dopolnilo za pse


  Kako prepoznamo in preprečimo težave s sklepi

   

  Običajno je prvi splošni pokazatelj šepanje in obotavljanje pri opravljanju vsakodnevnih opravil, kot je na primer manjši skok v avto in iz njega. Obstaja možnost, da se težave prenesejo tudi na hrbtenico in s tem povezanimi bolečinami v vratu. Hišni ljubljenček je tako bolj željan spanja, ob enem pa tudi lažje razdražljiv. Neaktivni psi in mačke lahko doživijo tudi artrofijo mišic, ki se pokaže tako, da je ena noga tanjša od drugih. Treba je poudariti, da vsak znak posebej ne pomeni nemudoma težav s sklepi.

  Težavam se je najbolje izogniti tako, da že preventivno poskrbimo za dobro fizično stanje psa oz. mačke. Slednjim je treba uravnavati optimalen nivo teže, saj je lahko prav to eden izmed razlogov za pojavo artritisa. Pomembni so vsakodnevni sprehodi in zagotavljanje ležišča v temperaturno primernih, običajno manj vlažnih prostorih. Stanje je mogoče izboljšati tudi prek uživanja nepredelane hrane in zagotavljanja učinkovitih prehranskih dopolnil.


  Težave s kožo in dlako vaših ljubljenčkov

   

  Težave s kožo in dlako se pojavljajo v različnih oblikah. Pokažejo se lahko v obliki prhljaja ali rdečih pik z belo sredico. Dlaka začne bistveno hitreje odpadati, težave pa je mogoče opaziti tudi v obliki pordelih kožnih lis. Luščenje našega ljubljenčka lahko povzročijo tudi razne bakterijske in glivične okužbe. Pri psih in mačkah je nalezljiv pojav mikrosporije. V primeru porušenja ravnovesja pa se lahko pri kužkih nekontrolirano namnožijo tudi Demodeksi, ki običajno povzročajo resna kožna obolenja.

   Prehransko dopolnilo Dermo 4Pet za pse, mačke in konje pri težavah s kožo in dlako

   

  Hišni ljubljenček bo na težave v večini primerov opozoril že sam, s praskanjem, grizenjem in lizanjem nadležnih delov. Pomembno je kopanje hišnega ljubljenčka ob pravem času, saj lahko preveliko oz. premajhno število umivanj privede do pretirano luskaste kože. Pomembna je uporaba pravih šamponov in kopanje takrat, ko njihova koža postane umazana, mastna, razdražena oz. začne zaudarjati. Redno poskrbite za čistočo ležišča, saj lahko s tem omejite nastajanje novih, škodljivih mikroorganizmov. Nastanek težav s kožo in dlako je mogoč tudi kot posledica nepravilnega delovanja metabolizma.

  Poznamo veliko število pokazateljev težav vašega ljubljenčka s kožo in dlako. Zagotovo bo najbolje, da v resnejših primerih obiščete veterinarja, preventivno pa priporočamo zmanjšanje možnosti za nastanek težav s prehranskimi dopolnili, ki jih dobite tudi pri nas.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR