Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Poletje je čas, ko se večina lastnikov psov veseli daljših dni, toplih večerov in številnih priložnosti za aktivnosti na prostem...
 1. Poletna pasja lekarna

  Poletje je čas, ko se večina lastnikov psov veseli daljših dni, toplih večerov in številnih priložnosti za aktivnosti na prostem. Vendar pa visoke temperature in specifični poletni pogoji lahko predstavljajo tveganje za zdravje naših štirinožnih prijateljev.


  pasja poletna lekarna

  Osnovne komponente poletne pasje lekarne

  Da bo vaš pes preživel poletje varno in zdravo, je pomembno, da se na vroče dni pripravite z ustrezno poletno pasjo lekarno!


  1. Prva pomoč pri prebavnih težavah:


  Med aktivnim dopustom ob morski obali se hitro lahko pripeti da naš ljubljenček popije nekaj morske vode ali pa v trenutku nepazljivosti v grmovju zaužije kos odvrženega sendviča... Rezultat se sevada prikaže v obliki driske, bruhanja in splošnega slabšega počutja zaradi prebavnih težav. Pomagamo mu lahko z:


  • Tablete za zaustavljanje driske - hitro ustavijo drisko in tako preprečijo dehidracijo in poslabšanje stanja,
  • Podpora prebavnemu in imunskemu sistemu - za hitrejše okrevanje in lažjemu boju pred okužbami, psu lahko ponudimo sirupe ali tablete za podporo imunskemu in prebavnemu sistemu,
  • Ne pozabimo na hidracijo - med drisko in bruhanjem pes pospešeno izgublja telesno tekočino, ki jo moramo nujno nadomestiti z velikimi količinami čiste, hladne vode!

  Mr.Pet priporoča: Izdelki Aleoplus za podporo prebavnemu in imunskemu sistemu ter za splošno boljše počutje živali.

  2. Prva pomoč pri kožnih težavah:


  Morska voda (pa tudi umazana stoječa sladka voda) poleg prebavnih težav lahko povzroča tudi izjemno neprijetne težave na koži našega hišnega ljubljenčka. Pomembno je, da psa po vsakem kopanju temeljito speremo s čisto vodo in tako preprečimo sušenje soli direktno na občutljivi koži. V primeru, da se je težava že pojavila pa kužku lahko pomagamo z nekaj uporabnimi nasveti:


  • Umivanje razdražene kože - ko je koža že razdražena poskrbimo, da vsakršno kopanje dlake opravimo s pripomočki ustvarjenimi za nego občutljive kože,
  • Zdravljenje ''hot spotev'' - za hitrejše okrevanje lahko ljubljenčku pomagamo z uporabo mazil, ki bodo pospešila celjenje in rast nove dlake,
  • Ne pozabimo na ušesa - zadrževanje vode v ušesih lahko povzroči neprijetno vnetje uhljev zato jim med dopustom namenimo še nekoliko več časa za čiščenje in sušenje!

  Mr.Pet priporoča: Izdelki Arava Dead Sea so popolnoma naravni in ne poškodujejo oljnatega sloja epidermisa, zato so primerni za pogosto uporabo, zaradi kakovostnih sestavin pa tudi spodbujajo hitrejše okrevanje razdražene kože.


  na varen dopust s psom

  3. Prva pomoč pri poškodbah:


  Tekanje po ostrih skalah lahko hitro pripelje do raznih ureznin, ranic in odrgnin. Za hitrejše celjenje rane je poškodbo potrebno naprej temeljito očistiti in jo nato tudi zaščititi pred vdorom patogenov:


  • Čiščenje rane - rano najprej speremo pod čisto vodo ali fiziološko tekočino ter ustavimo morebitno krvavitev,
  • Razkuževanje rane - rano razkužimo z razkužilom brez alkohola, da psa uporaba ne bo pekla,
  • Zaščita rane - za hitrejše celjenje rano namažemo s posebnim mazilom za poškodbe in po potrebi mesto zavarujemo s sterilno gazo ali obližem.

  Mr.Pet priporoča: Izdelki Revamil so namenjeni negi poškodb in njihovemu hitrejšemu celjenju.

  4. Prva pomoč pri opeklinah:


  Vroč asfalt ni hec! Pasje blazinice niso enake našim gumijastim podplatom - če je prevroče za našo boso nogo je prevroče tudi za občutljive pasje blazinice, ki jih (pre)vroča podlaga lahko nevarno opeče. V tem primeru si lahko pomagamo z:


  • Zaščita in nega - opečene pasje tačke nežno očistimo in jih nato zavarujemo s posebnim mazilom za pasje blazinice,
  • Na sprehod le v hladnejših urah - psa v najhujši vročini ne vozimo na sprehod pač pa počakamo na hladnejše dele dneva!

  Mr.Pet priporoča: Krema za tačke Arava Paws Protector je odlična izbira za nego razpokanih pasjih blazinic.

  5. Prva pomoč pri okužbi z zajedalci:


  Psa pred zajedalci zaščitimo še pred dopustom. Izbiramo lahko med različnimi vrstami zaščite, prav vse pa je pametno uporabiti že vsaj nekaj dni pred načrtovanim odhodom:


  • Ampule za zaščito pred zajedalci - repelentne ampule nadležne zajdalce odganjajo s pomočjo sestavin, ki se žužkom zdijo neprijetne. Ampulo nanesemo direktno na kožo psa kjer učinkuje nekje do 1 meseca,
  • Ovratnice za zaščito pred zajedalci - delujejo repelentno kot ampule, le da se učinkovina v telo ljubljenčka sprošča postopoma zato ovratnice navadno delujejo nekoliko več časa.

  Mr.Pet priporoča: Protiparazitni izdelki Arava Botanical nadležne zajedalce odganjajo s pomočjo naravnih sestavin.

  S pripravljeno poletno pasjo lekarno in poznavanjem osnovnih varnostnih ukrepov lahko vašemu ljubljenčku zagotovite varno in prijetno poletje. Poskrbite, da boste svojega psa redno preverjali in tako pravočasno opazili morebitno težavo ali znake pregrevanja ter ga zaščitili pred poletnimi nevarnostmi. Tako boste brez skrbi lahko uživali v vseh čarih poletja skupaj z vašim štirinožnim prijateljem!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR