Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Katera igrača je primerna za našega kosmatinca?
 1. Primerne igrače za psa

  Izbira prave pasje igrače je zelo pomembna, kajti igrača mora biti zabavna, vzdržljiva in kar je najpomembnejše, varna. Prava pasja igrača opravlja veliko bolj pomembno nalogo, kot da samo kratkočasi in zabava vašega psa. Premišljeno izbrane igrače so ključnega pomena za vzgojo in socializacijo psa.


  Igranje z ustreznimi igračami varno zaposli psičkove šape, čeljust in misli; njegovo energijo preusmeri v nekaj produktivnega, zmanjšuje stres, dolgočasje in osamljenost. Izbira pravih igrač vam lahko torej zelo olajša delo s psom. Če se med množico različnih igrač ne morete odločiti, katera je najprimernejša za vašega štirinožnega prijatelja, si preberite naslednje nasvete, ki vam bodo v pomoč pri nakupu. Da pa boste znali najti pravo, morate najprej ugotoviti, kaj je vašemu psu všeč.


  Izbira primerne igrače

  Preden nadaljujemo k različnim vrstam igrač, ki so na voljo, pa najprej poglejmo sledeče dejavnike, ki jih morate upoštevati pri nakupu pasje igrače:


  • Velikost: Igrače morajo dovolj velike, da jih vaš pes ne more pogoltniti. Vedno se prepričajte, da ste izbrali pasjo igračo, ki je primerne velikosti za vašo pasmo psa. Če je igrača premajhna, jo kuža lahko pogoltne in se zaduši. Prav tako za manjše pse niso primerne igrače, narejene za večje pasme, ker jih ne bodo mogli obvladovati.
  • Varnost in primerna oblika igrač: Različni psi imajo različne okuse, zato jim kupite igrače, ki bodo zanimive, poučne in zabavne, ampak obvezno varne. Igrače ki niso izdelane izrecno za pse so lahko nevarne, saj vsebujejo majhne delce, ki lahko povzročijo zadušitev in so zato neprimerne. Tako so na primer otroške plišaste igrače za pse neprimerne, saj imajo pogosto našite oči in nosove, katere pes z lahkoto odgrizne in pogoltne.
  • Vzdržljivost/trajnost igrač, ki se enostavno očistijo ali operejo. Izbirajte najboljše materiale, s katerimi se bo vaš ljubljenček vedno znova rad igral.

  pasje igrače

  Tipi igrač – kako najti pravo?

  Igrače iz vrvi

  Če vaš pes rad žveči, potem mu bodo ustrezale pasje igrače, narejene iz vrvi, igrače, ki so podobne trdote kot kosti za žvečenje ter dentalne igrače, ki med igro čistijo pasje zobke. Te so zasnovane za pse, ki sodijo v nižji in srednji razred žvečenja.


  Igrače iz gume

  Sledijo pasje igrače, narejene iz gume, ki so bolj primerne za agresivno žvečenje in bodo zdržale dlje časa. Njihove zanimive oblike bodo še dodatno zamotile vašega psa in povečale njegovo zanimanje. Pri nakupovanju igrače primerne vzdržljivosti za našega psa je najbolje, da se za informacije obrnemo na svetovalce v dobro založenih trgovinah z opremo za male živali, ki nam bodo znali dobro svetovati.


  Igrače za lovljenje

  Če vaš kuža uživa v lovljenju predmetov, mu lahko zalučate frizbi ali žogo. Investirajte v leteči disk, narejen iz mehke plastike posebej za pse, saj je bolj prijazen do gobčka, zob in dlesni. Pri dolgih metih žoge si lahko pomagamo tudi s posebej priročnim metalcem žog. Seveda pa moramo pri intenzivnem lovljenju frizbija ali žogice imeti v mislih zdravje našega psa- ali je v dovolj dobri fizični kondiciji ter ali so njegovi sklepi zmožni takih obremenitev? Pred igro s frizbijem ali žogico psa vedno dobro ogrejte, da ne pride do poškodb!
  Poiščete lahko tudi primerne igrače za prinašanje, ki so izdelane z vrvjo in so še posebej dobre za pasje zobe in dlesni.


  Plišaste igrače

  V kolikor pa kuža rad prenaša stvari okoli in jih ujčka, so zanj najprimernejše pasje igrače, narejene iz flisa ali plišastih tkanin. Več, kot se bo igral z njimi, bolj domače mu bodo dišale, zaradi česar bodo njegova najljubša igrača dolgo časa. Te vrste igrač pogosto piskajoče zvoke in s tem zadržijo pozornost vašega psa.


  pasja igra

  Interaktivne - miselne igrače

  Če je vaš kuža sladkosned, ki obožuje priboljške, si omislite žogice ali druge igrače, ki jih lahko napolnite s priboljški za vašega najboljšega prijatelja. Takšna igrača bo psa zamotila dolgo časa, saj bo iz nje želel izbrskati vse priboljške. Uporabite lahko vlažno hrano ali mehke pasje prigrizke. Podlage za šnofkanje in podobne miselne igrače so odlične za samozaposlitev psa in poleg njegovih mišic razgibajo tudi pasje možgančke.


  priskrbite psu ustrezno igračo, ga nekaj časa nadzorujte v igri z njo, da se boste prepričali, da je varna za uporabo. Igrače redno pregledujte, čistite in zamenjajte tiste, ki že razpadajo. Občasno menjujte igrače, saj bo tako dlje časa ohranil zanimanje za njih. Izogibajte se nakupu slabo izdelanih igrač ter igrač, narejenih iz nekvalitetnih materialov. Če nameravate psa vzeti s seboj na plažo ali jezero, vzemite s seboj pasje igrače, ki plavajo na vodi.


  Zapomnite si: idealna pasja igrača je vzdržljiva, enostavna za igranje, varna in zelo zabavna. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob igranju z vašim ljubljenčkom!


  Vse pasje igrače na enem mestu pa najdemo TUKAJ (klik)!

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR