Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Na kratko o najljubši hrani vaših plazilcev.
 1. Puščavska kobilica in Locusta migatoria

  Obe vrsti izvirata iz sub - saharske Afrike, kjer se lahko v ugodnih pogojih razmnožita v več milijonske roje, takrat postanejo selivke in na poti pojedo vse rastlinje, ki je užitno.

  Schistocerca gregaria

  Ker se zelo hitro razmnožujeta in je njihova vzgoja dokaj nezahtevna, jih gojimo tudi kot žuželke namenjene za prehrano žužkojedih živali.

  Gojimo jih v velikem terariju, kjer imamo konstantno temperaturo 25°C ponoči in 30-36°C podnevi. Osvetljujemo po 12 ur na dan, kot podlago uporabimo puščavski pesek. Hranimo jih s senom, travo in zeleno zelenjavo. Terarija ne vlažimo saj so kobilice občutljive na previsoko zračno vlago.
   
  So izrednega pomena pri gojenju nekaterih vrst kuščarjev, kot so agame in kameleoni, saj so kobilice tudi v naravnem okolju najpogostejši plen teh plazilcev. Primerne so kot osnovna prehrana ali kot dodatna prehrana za popestritev jedilnika žužkojedim živalim.

  Plazilcem, ki jih bomo hranili s kobilicami ponudimo, kobilico primerne velikosti.
  Kobilice imajo tudi boljše razmerje hranil in mineralov od večine vrste gojenih žuželk:

  • suha snov žive teže znaša 63%, črički < 45%
  • proteini 18,5%, črički med 18 - 19%
  • razmerje med kalcijem in fosforjem (Ca.P) 1, 7:4; črički 0,25:4
  • razmerje Ca:P po obogatitvenemu hranjenju (gutloading) 2, 7:4; črički max.1,5:4

   

  Tako ugotovimo, da so kobilice bolj primerna krma za naše plazilce. Priporočamo da se jih predhodno obogati s kalcijevim prahom, da izboljšamo razmerje Ca:P, kljub temu jih vsakič pred hranjenjem posipamo s kalcijevim prahom, da popravimo razmerje med kalcijem in fosforjem, kobilicam samim pa ponudimo krmo kateri smo dodali kalcijev prah in vitamine oziroma jim ponudimo posebno hrano za žuželke, ki je namenjena za »gutloading« . 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR