Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Lepo pozdravljeni!
Moje ime je Gricko in sem psiček pasme Shih tzu. Žal imam kar precejšnje srbeče težave, ki jih nikakor ne morem odpraviti.

Brez skrbi! Proti bolham sem ustrezno zaščiten in to ni srbež mojega problema! Nikakor pa ne morem ugotoviti, zakaj me moje šapice tako grozno srbijo, da si jih moram neprestano gristi… Je mogoče kriva kakšna alergija? Res bi raje grizljal kakšno palico, žogico ali copat, ki bi se pomotoma znašel pred mojim gobčkom, vendar me vedno znova zmoti ta nadležna srbečica. Ne zmorem več… Le kdaj bom ponovno uspel v miru poglodati svoj najljubši priboljšek?


Težave psov alergije in občutljivosti
Težave psov alergije in občutljivosti

Pozdravljeni!
Moram se pohvaliti, da me tačke sedaj ne srbijo več, saj so alergije z izbiro prave hrane izginile!

Res sem imel dovolj nenehnega praskanja, zato sem odšel kar v najbližjo trgovino Mr.Pet, kjer so mi izredno prijazni svetovalci pomagali pri izbiri hipoalergene hrane, ki mi ne bo več povzročala srbečice in drugi težav. Moram vam povedati, da je bila to moja najboljša odločitev do sedaj! Za mizo svojih lastnikov ne prosim več za hrano, saj je moj obrok sedaj veliko bolj zdrav kot njihov! Končno pa se lahko posvetim tudi veliko bolj pomembnim opravilom, kot je grizenje igrač, priboljškov in preproge...


Težave psov alergije in občutljivosti
Težave psov alergije in občutljivosti


Ima vaš kuža težave z občutljivostjo in alergijami povzročenimi zaradi določenih sestavin v obstoječi hrani?

Alergije pri psih so vedno bolj pogoste, vzrok pa včasih težko določljiv. Včasih se težava lahko reši že z zamenjavo hrane, v hudih primerih pa vam svetujemo, da se za nasvet obrnete na vašega veterinarja. Najpogostejši znaki alergije so srbečica, rdečica kože, izpuščaji, napenjanje, izcedek iz oči in polna žleze, kar posledično privede do prekomernega grizenje in praskanje.


1.) Menjava hrane in priboljškov za izdelke s hipoalergenimi sestavinami.

Ko ugotovite na katero sestavino je vaš pes alergičen se je te sestavine potrebno izogibati v celotni prehrani psa. Nekatere vrste mesa in ogljikovih hidratov so znane kot manj alergene zato lahko za začetek poskusimo z menjavo trenutne hrane za primernejšo suho pasjo in/ali mokro pasjo hrano s temi sestavinami. Velja tudi za priboljške. Menjava hrane ob prehranski alergiji je lahko hitra, ob tem pa kužku ponudite tudi probiotike, da ne bo imel prebavnih težav, kot so na primer WolfPack Gastro .V primeru zelo hudih zdravstvenih težav pa bo potreben posvet z veterinarjem ali svetovalci iz naše Veteke.

2.) Zamenjava hrane za surovo (BARF) hrano.

V primeru prehranskih alergij lahko psu namesto briketirane hrane ponudite že pripravljeno surovo hrano , ki je pripravljena iz enostavnih sestavin in je sveža. Seveda izberete hrano takšne sestave, ki vašemu kužku ne bo povzročala alergijskih reakcij.

3.) Dodajanje prehranskih dodatkov za dvig odpornosti.

Priporočamo, da psu ob pojavu alergij povišate vnos omega 3 maščobnih kislin, kar lahko storite z dodatkom lososovega olja. Priporočamo 100% hladno stiskano lososovo olje iz svežega škotskega lososa, ki je bogato z omega-3 maščobnima kislinama (EPA in DHA). Pri vzpostavitvi imunskega sistema pa bo vašemu kužku pomagal tudi dodatek vitamina C.

Zdrava pasja hrana
Zdrava pasja hrana