Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Hej!
Moje ime je Simba in sem prikupni mačji mladiček, imam pa veliko težavo, saj veliko jem in se nikakor ne uspem porediti!

Vrstniki se velikokrat norčujejo iz mene, ker sem tako majhne rasti! Zato si želim, čeprav sem čisto navadni domači mucek, odrasti v velikega leva. Res ne vem kaj naj še pojem, da bom velik in močan ter se ne bodo več norčevali iz mene?


Hrana za mačje mladiče
Hrana za mačje mladiče

Kukuc!
V le nekaj tednih sem zrastel kot gobica po dežju.

In vsa zasluga pa gredo izredno prijaznim in strokovnim svetovalcem iz trgovine Mr.Pet! Slučajno so me tačke odnesle v njihovo smer pa sem v trgovino pomolil tudi svoj smrček... Zapletli smo se v pogovor in malo sem jim potarnal kaj me teži. Skupaj smo ugotovili, da moja hrana še ni primerna zame, zato so mi svetovali hrano za mladičke, ki je zame veliko bolj hranilna. Že po nekaj dnevih sem začel opažati razliko, saj sem postajal vedno močnejši pa tudi zrastel sem! Vrstniki se ne norčujejo več iz mene in radi se skupaj igramo. Rawr! Ko bom zrastel bom res pravi LEV!


Hrana za mačje mladiče
Hrana za mačje mladiče


Imate občutek, da vaša mala kepica ne raste kot bi morala?

Za zdravo rast in razvoj mačji mladički potrebujejo hrano, ki bo zadostila vsem njihovim potrebam. Pomembno je, da izberete hrano, ki je bogata z mesom, saj so mucki mesojede živali.


1.) Izbira prilagojene hrane za mladiče

Tako suha hrana kot mokra hrana za mačje mladičke mora vsebovati visoko vsebnost beljakovin in biti energetsko zelo bogata, saj mladiček potrebuje veliko energije za zdravo rast in razvoj. Prav Pri izbiri hrane je pomembno katere sestavine so zapisane na deklaraciji. Najboljše je, da je na deklaraciji na prvem mestu meso ter čim manj ali nič žit ter umetnih dodatkov. Večina kvalitetnih hran za mladičke vsebuje tudi prebiotike, ki poskrbijo za zdravo prebavo in pravilen razvoj prebavil vašega mucka. Koliko hrane dnevno vaš mucek potrebuje pa vam pove razpredelnica o hranjenju, ki jo najdete na embalaži hrane.

2.) Mokra ali suha hrana?

S katero vrsto hrane boste hranili svojega mucka je v veliki meri odvisno od vas. Priporočamo vam, da kombinirate tako mokro kot suho hrano, saj v naravi mačke jedo svež plen, ki pokrije tudi del dnevne potrebe po tekočinah. V kolikor bo vaš mucek spil premalo vode se lahko zgodi, da bo dehidriral, poveča pa se tudi možnost za obolenja sečil. Nekateri mucki ne želijo piti stoječe vode, zato je za njih odlična rešitev tudi nakup fontane za pitje.

Zdrava mačja hrana
Zdrava mačja hrana