Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Valisnerija  gigantea je priljubljena, enostavna in hitro rastoča vodna rastlina, katere listi  lahko zrastejo do dolžine 2 m.
 1. Valisnerija gigantea

  Valisnerija  gigantea je priljubljena, enostavna in hitro rastoča vodna rastlina, katere listi  lahko zrastejo do dolžine 2m. Izvira iz Azije, zaradi svoje nezahtevnosti pa  danes uspeva  v večini tropskih in subtropskih regij  Azije in Afrike, v  Evropi in Severni Ameriki. 

  V akvaristiki jo pogosto gojijo v tropskih in subtropskih akvarijih. Primernejša je za večje akvarije, saj se zelo hitro razrašča in listi hitro dosežejo vodno gladino ter se razprostrejo po njej. Med njenimi listi se rado skriva veliko vrst rib, ki pod listi iščejo varno zavetje. Valisnerija zelo dobro uspeva ob močnejši svetlobi, tolerira tudi šibkejšo, le da se pri tem upočasni njena rast.

  Glede rastišča ni preveč občutljiva. Uspeva tudi v pesku brez hranilne podlage, vendar je pri tem priporočljivo, da se dodaja gnojilo bogato z železom. Dobro uspeva v nevtralnih ali bazičnih vodah, zelo kisle vode pa ji ne ustrezajo preveč. Za rast ne potrebujejo gnojenja z ogljikovim dioksidom.

  Razmnožuje se z živicami. Ko ima mlada rastlina razvite svoje korenine jo lahko ločimo od matične rastline. Je ena redkih vodnih rastlin ki dobro uspeva tudi v braktičnih vodah. Tolerira tudi velike temperaturne razpone in sicer od 18 - 30 oC. Zato je primerna tako za hladnovodne akvarije, kot tudi akvarije z izrazito toplo vodo. Zaradi trših listov je primerna tudi za  akvarije  z rastlinojedimi ribami, saj večini rib kot taka ni zanimiva.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR