Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Hrana za mačke

Mačke so samosvoja bitja, ki točno vedo, kaj jim je všeč in česa ne marajo. Nič drugače ni niti pri hrani, saj zahtevajo le najboljše! Na nas pa je, da jim le-to omogočimo in najdemo popolno suho in mokro hrano za njih!
Prikaži večPrikaži manj



Naj bo ulični mucek ali pa pasemska siamka, prav vsaka mačka si zasluži kvalitetno hrano! Da pa ji lahko za svoj denar omogočimo kar najboljše, pa se je potrebno najprej pozanimati o potrebah naše mačke, nato pa se podučiti o sestavi mačje hrane in kvaliteti sestavin.

Mokra ali suha hrana?


Suho hrano za mačke najpogosteje najdemo v obliki briketov, ki so tudi najbolj preprosti za hranjenje in doziranje. Vsebujejo različne sestavine in okuse, pri branju deklaracije moramo biti pozorni, da vsebujejo velik delež mesa. Suha hrana za mačke praviloma predstavlja popoln in uravnotežen obrok, ki vsebuje vsa hranila za zdravo mačje življenje.

Kaj pa mokra hrana za mačke? Mokra hrana, seveda z nekaterimi izjemami, ne predstavlja popolnega obroka za mačko in je tako namenjena le kot dodatek k redni prehrani. Čeprav mačke z veliko večjim veseljem zmažejo dobro konzervo mokre mačje hrane, kot navadne brikete, pa hranjenje izključno z mokro hrano na dolgi rok za mačko ni zdravo, saj ne vsebuje vseh hranil, kot na primer nujno potrebnega tavrina!

Mokra hrana je tako slasten dodatek k rednemu obroku, ki poskrbi za različne zanimive okuse in teksture. Dodajanje mokre hrane pa ima tudi pozitivne učinke na zdravje vaše mačke, saj poskrbi za vnos tekočine! To je še posebej pomembno pri mačkah, ki ne pijejo dovolj vode, saj se posledice dehidracije kaj hitro pokažejo v obliki zdravstvenih težav.

Prehranske zahteve mačk


Mačke so mesojede živali, ki v prehrani potrebujejo večinski delež mesa. Ta naj bo iz kvalitetnih virov, vsebuje pa naj čim manj stranskih proizvodov. Uravnotežena mačja hrana vsebuje spojino tavrin, ki je mačke ne sintetizirajo same in jo morajo zato v zadostnih količinah zaužiti s hrano. Če jim tavrina primanjkuje, se pojavijo težave z mrežnico in mačka lahko celo oslepi!

Veterinarske diete za mačke


Veterinarske diete so posebej formulirane in lahko pomagajo pri reševanju različnih zdravstvenih težav, s katerimi se srečujejo naše mačke. Veterinarska dieta nikakor ni nadomestilo za zdravljenje, svetuje pa nam jo veterinar ali veterinarski tehnik.

Poznamo diete za sledeče težave:
- Občutljiva koža
- Občutljiva prebava
- Prekomerna teža
- Težave s sečili in ledvicami

Pri hranjenju z veterinarsko dieto za mačke, se moramo predpisanega strogo držati in v tem času ukiniti vso ostalo suho in mokro hrano ter priboljške!

Kaj pa surova ali doma pripravljena hrana za mačke?


Tudi pri mačkah je v zadnjem času čedalje bolj priljubljena surova prehrana, saj nekateri menijo, da je to najbolj naraven način prehranjevanja. Surova in doma pripravljena hrana za mačke pa mora biti zelo natančno pripravljena in vsebovati točno določena hranila v pravilnih razmerjih! Zato je neuravnotežen obrok ali celo človeška hrana za mačko lahko izjemno škodljiv in vodi v resne zdravstvene težave!

Če nas zanima surova prehrana za mačke, je najboljše, da začnemo s predpripravljeno zmrznjeno hrano, ki jo lahko kupimo v dobro založenih trgovinah s hrano za male živali, za nasvet pa vprašamo svetovalca in našega veterinarja.


Hrana za mačke akcija
Hrana za mačke akcija
Vse podkategorije
Ta mesec v akciji!
Novosti
Zanimivi izdelki!
Top znamke
Almo Nature
Meowing Heads
Royal Canin
Natures Variety
Advance
Lily's Kitchen
Purina
Schmusy
Natural Trainer
Professional Pets