Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Veste kako pomagati svojemu kužku če ima zelo občutljivo prebavo?
 1. Ima vaš kuža težave s prebavo?

  Psi so si različni. Vsak ima svoje posebnosti, ki so samo njihove. Žal nekateri psi trpijo za preobčutljivo prebavo, ki jim lahko močno otežuje prehranjevanje. Ugotavljanje katera hrana vašemu psu ne ustreza je lahko zamudno in neprijetno za psa.


  Za razliko od alergij na hrano, se občutljiva prebava ne odraža z imunskim odzivom psa. Najpogostejši simptomi občutljive prebave so:

  - bruhanje
  - mehkejše blato
  - driska
  - napenjanje in vetrovi  Nekaj namigov, kako ravnati s psom z občutljivo prebavo:

  1. Naj bo prehod na novo hrano postopen. V dosedanjo hrano kužku z vsakim dnem dodajajte vedno več nove hrane. Nenadna zamenjava hrane bi lahko težave samo še poslabšala!

  2. Izogibajte se sestavinam, ki pri večini psov sprožajo alergijske reakcije. To so: pšenica, perutnina, govedina, mlečni izdelki in jajca. V trgovini s prehrano za hišne ljubljenčke vprašajte po hrani, formulirani posebej za občutljivo prebavo in natančno preberite njeno sestavo! Najboljše je, če vsebuje čim manj sestavin, ki naj bodo naravnega izvora!

  3. Izogibajte se posladkom in hrane z mize. Četudi kuža dobiva prilagojeno prehrano, lahko preveč začinjena človeška hrana v hipu poslabša stanje!

  4. 6 do12 tednov hranite psa izključno s specifično oziroma dietno hrano in si beležite rezultate. V tem času se izogibajte tudi pasjim priboljškom in žvečilkam, saj lahko tudi najmanjši posladek pokvari sliko!

  Če se stanje psa ne izboljša, se posvetujete z veterinarjem!

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR