Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Pasji urin lahko povrzroči neprijetne madeže, ki jih težko odstranimo ...
 1. Kako očistiti pasji urin?

  Lastniki psa, ki imamo svoje kužke v stanovanju, smo se zagotovo srečali s tem neprijetnim opravilom. Še posebej mladički težko nadzirajo mehur, nesreča pa se lahko zgodi tudi odraslemu ali starejšemu psu. Bodisi je vaš kuža to storil po pomoti bodisi je namerno zaznamoval svoj prostor, gotovo je, da se tedaj želite učinkovito in v celoti znebiti urina ter spremljajočih vonjav. Ključna načela čiščenja so sledeča:

  Hitreje ko boste počistili nezgodo, lažje bo čiščenje in večja bo verjetnost, da se znebite madeža. Morali boste očistiti celotno površino ter odstraniti in nevtralizirati vonj. Ne pozabite, čeprav urina več ne vohate, ga naš kuža še vedno lahko zazna, saj ima veliko bolj natančen občutek za voh. Če bo kuža zaznal predhodno markiranje, bo po vsej verjetnosti zopet želel označiti isto mesto.  Kako mladička navaditi sobne čistoče pa si lahko preberete TUKAJ (klik)!

  čiščenje pasjega urina  S čim učinkovito očistimo pasji urin?

  Uporabite nestrupene izdelke, ki so narejeni posebej za odstranjevanje madežev urina in vonjav. Nestrupeni izdelki so po navadi bolj učinkoviti, ker ekološko odstranijo madeže in obenem nevtralizirajo neprijetne vonjave. So tudi bolj varni tako za vas kot tudi za vašega pasjega ljubljenčka.


  Naredi si sam!


  Tekočino za čiščenje pa si lahko naredite kar doma, z uporabo standardnih sestavin, kot so alkoholni kis in soda bikarbona. Kis odlično nevtralizira vonj in aktivne sestavine v urinu. Sodo bikarbono pa le potresete po madežu, nato nanj nanesete tri četrtine skodelice vodikovega peroksida in kanček detergenta za pomivanje posode. Odstranjevanja madežev se na splošno lotite previdno, da se izognete trajnim poškodbam preprog in oblazinjenega pohištva.  Za čiščenje boste potrebovali:


  • Gumijaste rokavice,
  • sredstvo za odstranjevanje pasjega urina ali kis,
  • papirnate brisačke in stare krpe ali brisače.


  Za najbolj učinkovito čiščenje vonjav in madežev od urina je priporočljivo slediti naslednjim napotkom:


  • Nadenite si rokavice in začnite z brisanjem madeža ali uporabite papirnate/navadne brisače za vpijanje urina.
  • Ko ste se znebili lužice, se lotite še odpravljanja vonjav in madežev. Nanesite izbrani izdelek za čiščenje na področje madeža. Pri čiščenju preproge ali oblazinjenega pohištva poskrbite, da nanesete dovolj sredstva in dosežete dno madeža, edino tako boste odstranili ves vonj. Upoštevajte navodila na čistilnem sredstvu, nekatera priporočajo drgnjenje in izpiranje s čistilom, večina je pa takšnih, ki jih nekaj časa pustimo na madežu, da sami opravijo svoje delo. Dodaten čas delovanja omogoča čistilu, da resnično in dokončno razgradi beljakovine v urinu in vonjave.
  • Na koncu preprogo še posesajte.

  Za čiščenje tal enostavno nanesite izdelek za čiščenje in obrišite tla do čistega s papirnatimi brisačkami, starimi krpami ali brisačami. Upoštevajte, da teh brisač in krp ne boste mogli uporabljati za kaj drugega, saj bodo tudi po več pranjih obdržale vonj po urinu. Če vaš kuža na tleh opravi veliko potrebo, vam ne preostane drugega, kot da poberete trdne kakce in ostalo vlago obrišete z brisačami. Nato tla posesate in sledite napotkom napisanim zgoraj.  pasja lužica

  Čistila


  V naših poslovalnicah in spletni trgovini so na voljo učinkovita sredstva za odstranjevanje urina in z njim povezanih vonjav. Izbirate lahko med čistilnimi krpicami, dezinfekcijskimi čistilnimi pršili ali plastenkami s pokrovčkom za brizganje…


  Nekatere znamke za čiščenje urina lahko encimsko razgradijo kristale urina, odstranijo tako sveže kot tudi stare in zasušene madeže od urina, so varne za uporabo na vseh površinah in celo vsebujejo feromone, ki kužke odvračajo od ponovnega markiranja.


  Izdelki so na voljo v različnih pakiranjih, ki so primerna za različne načine uporabe - plastenka s pršilom je primerna za odstranjevanje urina iz trdih površin, kot so ploščice, stene in tla; plastenke s pokrovčkom za brizganje so odlične za nanašanje direktno na madeže na preprogah in oblazinjenem pohištvu; večje pakiranje je primerno, kadar je treba poskrbeti za večje število živali in očistiti večje površine. Za uporabo na večjih površinah je na voljo tudi škropilnica s črpalko.


  Pomembno je tudi, da ne uporabljate izdelkov, ki vsebujejo amoniak, saj slednji psom diši podobno kot urin. Če ste se odločili za uporabo kisa, ga zmešajte z vodo v enakem razmerju. Svojega štirinožnega prijatelja ves čas opazujte – ko bo postal nemiren in bo začel pogledovati proti vratom, je to znak da mora najverjetneje na potrebo. Na ta način boste nesreče tudi uspešno preprečili in se s tem izognili neprijetnemu čiščenju. Seveda pa psa v nobenem primeru ne kregamo, saj je za nesrečo vedno odgovoren pasji skrbnik!  Vsa čistila in drugo opremo za navajanje na sobno čistočo najdemo TUKAJ (klik)!


  Urška Repas, Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR