Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Igrače, igrače, igrače! V poplavi ponudbe pa se včasih težko odločimo katero izbrati...

 1. Kakšne igrače so primerne za mladička?

  S pomočjo pravilno izbrane igrače ne boste samo kratkočasili in zabavali svojega malega kužka, temveč bo imela igrača in igra z njo velik pomen tudi pri njegovi vzgoji ter socializaciji. Pomembno pa je predvsem, da je izbrana igrača narejena iz vzdržljivih materialov in varna.  Izbira primerne igračke vam lahko zelo olajša vsakdanjik z vašim mladičkom. Poleg tega, da igrača kužka zaposli, s pravilno izbiro lahko preusmerimo tudi njegovo živahno energijo v nekaj produktivnega, pripomore pa tudi k zmanjševanju stresa, dolgočasja in osamljenosti. Pri izbiri primerne igrače morate biti pozorni na:


  • Velikost igrače: Igrača ne sme biti premajhna, da preprečimo zadušitev ob morebitnem zaužitju, prav tako pa tudi ne prevelika, saj je kužek ne bo mogel obvladovati zaradi česar mu ne bo zanimiva.
  • Varnost in primerna oblika igrače: Kupite le igrače, ki so ustvarjene posebaj za pse, saj so izdelane iz nenevarnih materialov in z mislijo, da bo kužku izdelek čimbolj zanimiv.
  • Vzdržljivost in trajnost igrače: Izberite kvalitetne materiale, enostavne za čiščenje ali pranje, saj bodo takšne igrače trajale dlje.

  Poznamo več različnih tipov igrač, prav vsaka od njih pa ima svojo namen. Za žvečenje so primerne predvsem dentalne igrače, ki ob tem opravilu očistijo tudi pasje zobe (ste vedeli, da se psom ob žvečenju sprošča hormon sreče?), za daljšo zaposlitev pa izberite igrače izdelane iz kvalitetne gume ali pene, v katere lahko skrijete slastne priboljške in tako zabavo še povečate! V kolikor vaš kosmatinček uživa v lovljenju vam v ta namen priporočamo frizbi ali žogico, le pri izbiri materialov bodite pozorni, da izdelek ni pretrd in površina pregroba, zaradi česar lahko pride do poškodb v ustni votlini. Za zaposlitev pasjih možgančkov vam priporočamo nakup miselnih oziroma interaktivnih igrač, za lažje preživljanje samotnih uric pa kužku lahko ponudimo mehko igračko iz pliša s katero se bo nekoliko potolažil in z njo sladko zaspal.


  Kako pa izberete pravo igračo za vašega najboljšega prijatelja? Preberite si članek: "Kako izbrati pravilno igračo za psa?"


  Gumijaste igrače

  Gumijaste igrače bodo zaradi različnih tekstur in zanimivih oblik izredno zanimive za vašega malega kosmatinčka. Takšna igrača ga bo za nekaj časa zaposlila in mu spodbudila zanimanje za raziskovanje in žvečenje. Z žvečenjem gumijaste igrače si bo mladiček masiral dlesni in ublažil srbečico, ki se pojavlja ob rasti zob. Nekatere takšne igrače pa imajo tudi različne odprtine ali pa so oblikovane tako, da lahko v njo preprosto skrijete kakšno okusno dobroto in s tem malo kosmato kepico še dodatno zaposlite.


  Interaktivne igrače

  Interaktivne igrače so igrače, ki bodo predvsem zaposlile psičkove možgančke. Izdelane so lahko iz čvrste plastike, gume ali lesa. Igrače so različnih oblik in težavnosti, v njih pa po navadi skrijete brikete ali različne pasje poslastice. Za začetek vam priporočamo, da izbirate med enostavnejšimi igračami lažjih težavnostnih stopenj, ter tako kužku najprej takšno vrsto igračo predstavite. Pri teh igračah se bo moral psiček do poslastic dokopati z grizenjem ali kotaljenjem igrače, odpirati pokrovčke, premikati posodice s tačko ali smrčkom – načinov in tipov interaktivnih igrač je ogromno! Miselnih igrač se lahko poslužite predvsem, ko kužka ne morete fizično dovolj utruditi ali pa je zunaj grdo vreme vi pa bi potrebovali malo počitka.


  Dentalne igrače

  Dentalne igrače so za mladičke okrog 6. meseca starosti odličen pripomoček, saj pomagajo blažiti srbenje dlesni, ki se pojavlja pri izraščanju zobkov, hkrati pa dlesni nežno masirajo. Po zaključku menjave zob pa si bo mladiček in kasneje tudi odrasel pes, z njimi očistil svoje stalno zobovje. Svetujemo vam, da za začetek izberete dentalno igračo v kombinaciji z vrvjo, saj bo ta kombinacija mladičku nudila občutek ugodja, ker so vrvi ob žvečenju podobne trdote kot kosti, guma pa je zanimiva zaradi svoje nazobčane teksture in prijetenega občutka ob grizljanju. Da bo učinek čiščenja zobkov še boljši lahko nazobčani del igrače namažete s pasjo zobno pasto.


  Plišaste igrače

  Plišaste igračke so odlična izbira za stiskanje in mirno spanje, pa tudi za zabavno igro. Dolge mehke igrače brez polnila so odlične za utrjevanje vezi med lastnikom in mladičkom, saj zagotavljajo nešteto načinov uporabe, kot je prinašanje ali vlečenje, hkrati pa preprečijo nered v primeru, da psiček igračo "odpre". Takšna igračka odlično oponaša plen, ki beži pred malim razbojnikom na štirih tačkah – seveda z vašo pomočjo, zato ponuja obilo zabave! Nekatere takšne igrače lahko napolnite s prazno plastenko, ki bo ob grizenju spuščala pokajoče zvoke, kar bo kužka še toliko bolj navdušilo. Če boste plišasto igračko brez polnila uporabljali za igro prinašanja in krožno igro, pa vam svetujemo nakup dveh enakih igrač, ki ju v igri uporabljate izmenično - tako lahko kužka enostavno naučite ukaza "spusti". S takšnim načinom igre mladičku spodbujamo naravne nagone, pomembno pa je, da mu, vsaj na začetku, vedno pustite da zmaga - na tak način se bo v igri z vami in igračo zabaval. Nekatere igrače vsebujejo tudi piskajoči mehanizem, ki oponaša oglašanje plena. V kolikor vam je neprestano piskanje moteče pa obstajajo tudi igrače z bolj tiho pisko, ki ne bo tako kalila vašega miru.


  Za konec naj vas le še opozorimo, da mladička pri igri nikdar ne puščamo brez nadzora!


  Je kdo omenil igro? Naj se zabava prične!


  video nasveti za nove lastnike pasjih mladičev

  MR. PETOV IZBOR
 2. O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara
  MR. PETOV IZBOR