Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Veliko se govori o pasjih ter mačjih alergijah na hrano, vendar so alergije na okoljske alergene celo bolj pogoste...
 1. Okoljske alergije naših ljubljenčkov

  Veliko se govori o pasjih ter mačjih alergijah na hrano, vendar so alergije na okoljske alergene celo bolj pogoste, saj so prisotne pri kar 40% psov.

  Kaj privede do alergije?

  Alergije se pojavijo, ko pasji/mačji imunski sistem pride v stik z nekim »sprožilcem« (»triggerjem«), ki ga protitelesa prepoznajo kot škodljiv delec, čeprav morda ni nevaren. Telo na ta dražljaj pretirano odreagira in tako se pojavijo znaki alergij. Posledično pride do srbečega vnetja kože ali dermatitisa.


  pasje okoljske alergije

  Kako se alergija prikaže na živalskem organizmu?

  Na vašem hišnem ljubljenčku lahko opazite enega ali več naslednjih znakov:


  • Srbečica
  • Pordela koža
  • Izguba dlake na določenih predelih
  • Rdeče, solzne in srbeče oči
  • Izpuščaji, koprivnica
  • Kihanje
  • Vnetje zunanjega sluhovoda
  • Rjavkasto obarvana bela dlaka na tačkah

  Te znake najpogosteje opazimo na področju trebuha, nog, ušes, obraza ter oči.


  Kaj vse povzroča alergije?

  Okoljski alergeni niso prisotni le zunaj, na prostem, temveč tudi v naših stanovanjih in notranjih prostorih. Alergeni v organizem vstopijo preko dihal ali preko stika s kožo.


  Kot alergene lahko telo prepozna:


  • Hišne pršice
  • Prah
  • Cvetni prah dreves
  • Cvetni prah trave
  • Plesen

  Seznam alergenov je zelo dolg in raznolik glede na vrste rastlin, ki rastejo v okolici.


  Ker se nekateri teh alergenov pojavlja sezonsko, lahko tudi simptomi v vmesnem obdobju izginejo, zato je treba spremljati časovno obdobje pojava izbruhov znakov alergij.


  alergija na travo

  Kako lahko pomagamo?

  Najboljši način za zaščito naših ljubljenčkov je izogibanje alergenom. Ker je to pogosto nemogoče, vam bo veterinar predpisal terapijo, zato je zelo pomembno, da se postavi diagnoza pri veterinarju. Sami pa lahko pomagate tako, da vaše hišne ljubljenčke redno kopate s šamponom kot je Arava hipoalergenski šampon za pse, mačke in njihove mladiče. S tem redno odstranjujete alergene s površine kože in s tem močno lajšate simptome in reakcijo organizma nanje. Ker je šampon izdelan iz naravnih, izbranih rastlinskih olj in ekstraktov ter ima prilagojeno pH formulo, kože ne draži in ne suši. Formula šampona je primerna tudi za redno uporabo, saj ne odstranjuje naravnih zaščitnih olj kože.


  Kako lahko začitimo kožo našega ljubljenčka?

  Ker se alergenom iz okolja pogosto ne moramo izogniti, nam pri zaščiti kože lahko pomagajo tudi posebne obleke za pse in mačke. SUITICAL je izdelal posebne obleke, ki so odlična alternativa klasičnemu zaščitnemu veterinarskemu ovratniku in živalim ne povzročajo stresa. Obleke ne omejujejo gibanja živali in imajo unikaten in zračen kroj, ki koži omogoča dihanje. Z obleko lahko vašemu ljubljenčku preprečite poškodbe kože zaradi prekomernega praskanja ob pojavu alergijskih reakcij. Poleg zaščitnih oblek RECOVERY SUIT za pse in mačke, SUITICAL ponuja tudi poseben jopič DRY COOLING VEST, ki daje hladilni učinek. Hladilni učinek pomaga lajšati tako vnetje kot tudi srbečico kože, ki vašega ljubljenčka spravlja v stres in v prekomerno praskanje kar vodi v poškodbo kože.


  Pia Kvas Lapkovski

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR