Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kaj ponuditi svoji grški želvi pozimi, če je ne dajete na zimsko spanje.
 1. Prehrana grških želvic pozimi

  Ste morda med tistimi, ki svoje želvice pozimi ne dajete v zimsko spanje? Se sprašujete katera hrana je zanje najprimernejša v tem času? Spodaj je nekaj nasvetov za vas!

     Sveža hrana


  Hrana iz travnika in gozdnega roba

  To je tudi v zimskem času najbolj primerna hrana za želvice. Najbolj zagrizeni želvoljubci, jo bodo z veseljem nabirali na svojih potepih v naravi.
  V bolj milih zimah, ko ni snežne odeje in zmrzali, se kaj hitro najdejo rastlinice, kot so: navadni regrat, ozkolistni trpotec, navadna lakota, kurja črevca, robidovi listi, rdeča detelja, lucerna ali plodovi šipka (kot popestritev prehrane). Na zimo pa se lahko pripravite že tudi čez leto. V času sezone naberite travniško rastlinje (tudi cvetove), jih primerno posušite in pozimi ponudite želvici.

  Hrana iz trgovine in s tržnice

  V zmernih količinah so primerne vse sorte radiča, cikorija, endivija, tudi listi ogrščice in ohrovta.

  Hranjenje z raznimi solatami, kot so ledenka, kristalka, mehka solata ipd. se odsvetuje. Prav tako želvic ni primerno hraniti s sadjem (jabolka, hruške) in zelenjavo (paradižnik, buče, korenje). Ta hrana pri želvicah povzroča drisko in namnožitev patogene flore v prebavilih.
  Kaj pa najdete pri nas?

  Za popestritev jedilnika vaših grški želvic ponujamo briketirano hrano različnih proizvajalcev - TUKAJ (klik)  Ne pozabite na sipino kost, v katero bodo želvice z veseljem občasno zagrizle. Je bogat vir kalcija, hkrati pa si tako brusijo roževinasto čeljust.

  Prav tako je pomembno redno dodajanje vitaminov, mineralov in kalcija v prahu.  Prehranski dodatki se nahajajo TUKAJ (klik)


   

   


 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR