Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. Športno kinološko društvo Škofja Loka - Železniki
 2. Športno kinološko društvo Škofja Loka - Železniki

  Kinološko društvo Škofja Loka ima že dolgoletno tradicijo saj je bilo med prvimi društvi v Sloveniji. Ustanovljeno je bilo daljnega leta 1958 kot Klub za vzrejo športnih in službenih psov Gorenjske, kasneje pa je pridobilo zdajšnji naziv. V svoji zgodovini delovanja društvo beleži tako vzpone kot padce. Poseben pečat našemu obstoju je pustilo obdobje po osamosvojitvi Slovenije. Vadbeni poligon, ki smo ga imeli v dolini Hrastnice pri Škofji Loki je postal predmet denacionalizacije. Tako smo ostali brez nujno potrebnega vadišča. Naslednjih nekaj let je društvo iskalo novo lokacijo za društveno vadišče, hkrati pa se je zaradi pomanjkanja članstva borilo za svoj obstanek. V tem času smo svojo dejavnost v celoti prenesli v Selško dolino, kjer je že nekaj let delovala sekcija Kinološkega društva Škofja Loka.

  Do leta 2001 smo kot gostje Športnega društva Selca vadili na tamkajšnjem nogometnem igrišču. V letu 2002 je kinološko društvo v najem pridobilo vadišče poleg Športnega parka “ Rovn “ v Selcih. Uredili smo parkirišče, prestavili klubsko brunarico iz Hrastnice pri Škofji Loki na novo vadišče, ki smo ga tudi ogradili. S to pridobitvijo smo konec leta 2003 dočakali vadišče, ki nam omogoča odlične pogoje za vadbo, poleg tega pa nam poligon nudi tudi lepe možnosti za organiziacijo raznih kinoloških prireditev. Zaradi nove lokacije in območja delovanja društva, je leta bilo to leta 2004 preimenovano v Kinološko društvo Škofja Loka - Železniki.

  V letu 2007 je bilo odkupljeno zemljišče in tako je društvo prvič v zgodovini svojega obstoja pridobilo lastninsko pravico nad vadiščem in objekti na njem. Na žalost pa je ves vložen trud že jeseni tega leta prizadela vodna ujma, ki je povzročila ogromno škode na objektu in vadišču. Potrebno je bilo veliko truda in prostovoljnega dela članov društva, da smo zopet vzpostavili raven na stanje pred poplavami. Pri tem nam je z zbiranjem solidarne pomoči precej pomagala KZS in enota vojakov inženirske čete.

  Na pobudo nekaterih članov je v začetku leta 2008 skupščina društva izglasovala ime Športno kinološko društvo škofja Loka - Železniki. To primenovanje ni zdržalo dolgo. Zaradi krajevne in tudi siceršnje odtujitve od občine Škofja Loka je naziv društva po sklepu skupščine 2013: Športno kinološko društvo Železniki.

  Na Plavžu 49
  4228 Železniki

  T: 031 344 014
  E: skdzelezniki@gmail.com
  W: www.skd-zelezniki.si/index.php