Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Življenje se počasi vrača na stare tire, sprememba pa bo težka predvsem za naše kužke.
 1. Življenje s psom po karanteni

  Novi koronavirus nam je vsem življenje obrnil na glavo. Skoraj čez noč smo popolnoma spremenili življenjski stil in navade in čeprav se življenje počasi vrača na stare tire, je prihodnost nekoliko negotova. Vseeno pa obstaja nekdo, ki je bil krizne situacije izjemno vesel – naš pes! Le kaj lepšega, kot to, da je njegov človek več doma, da zjutraj ne odhaja več na delo in lahko vsak trenutek v dnevu posveti samo njemu! Vrnitev na stare tire bo za našega psa stresna, zato moramo paziti, da ga na to privadimo postopoma.

  Psi so se v času koronavirusa zagotovo nekoliko razvadili. Večina nas je v tem obdobju delala od doma, naš kuža pa je bil seveda vsak trenutek hvaležno ob naši strani, užival v pozornosti in pogostih sprehodih. Čas, ko se počasi vračamo na naša delovna mesta, pa zna biti stresen ne samo za nas, ampak tudi za našega kosmatinca. Psa moramo na to počasi privaditi že kakšen teden ali dva prej, da bo prehod na staro rutino kar se da blag in mu ne bo pustil nezaželenih vedenjskih posledic.  Psa tudi med našo prisotnostjo umaknemo v drug prostor

  Četudi smo ves dan doma, lahko začnemo z uvajanjem psa na samoto tako, da ga za nekaj časa zapremo v drug prostor, kjer bo nekaj minut preživel sam. Od začetka mu lahko ponudimo interaktivno igračko s hrano, napolnjeno igračo Kong ali suhomesnato žvečilko; tako bo samoto povezal s pozitivnimi občutki in mu ne bo neprijetna. Čas tako postopoma podaljšujemo. Zapomnimo si – psa nikakor ne spustimo nazaj, ko praska po vratih, laja ali cvili, saj tako le nagrajujemo neželeno vedenje! Psa iz prostora spustimo le, ko je popolnoma tih in sproščen.

  Zopet vzpostavimo normalno rutino

  Četudi še ne hodimo v službo in se nam še niso pričele običajne popoldanske aktivnosti, pa lahko že nekoliko prej vzpostavimo normalno rutino. To bo navsezadnje koristilo tudi nam! Če smo do sedaj nekoliko bolj lenarili ali smo prosti čas izkoristili za potepe po naravi, pa se počasi vrnemo v ustaljene tire – zgodaj se zbudimo, psa peljemo na jutranji sprehod, potem pa se preostanek dopoldneva z njim ne ukvarjamo več. Pustimo, da dopoldan prespi, v kolikor ga ob odsotnosti zapremo v bivalni boks, tako storimo tudi sedaj. Njegove želje po pozornosti ignoriramo in se z njim zopet ukvarjamo šele popoldan, oziroma takrat, ko bi po navadi prišli iz službe.

  Za kratek čas se odpravimo od doma

  Čeprav smo stanovanje v preteklih mesecih morda bolj poredko zapustili, je prav, da počasi začnemo z izhodi in psa pustimo samega doma. Odpravimo se v trgovino, na kavo na teraso bližnjega lokala ali le na kratek sprehod po naselju – seveda brez psa! Kuža nas bo sam počakal doma in se tako počasi spet privadil na samoto.

  Živimo v negotovih časih naglih sprememb in stresa, vendar pa lastniki psov vemo, da se na eno stvar lahko vedno popolnoma zanesemo – ljubezen in zvestobo našega psa. Zato se kar najbolj potrudimo, da smo tudi mi njemu v podporo in mu nagle spremembe kar najbolj omilimo in ublažimo. Navsezadnje smo skupaj vedno močnejši!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR