Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako učinkovito delamo od doma v družbi našega ljubljenčka?
 1. 6 nasvetov za učinkovito delo od doma z ljubljenčkom

  Oh ta korona… Toliko negotovosti, prilagajanja in omejitev nam je povzročila! V vsaki situaciji, pa naj bo še tako strašljiva, je treba najti tudi pozitivno plat, tisti mali žarek upanja; nekoč bo vse spet v redu!

  Radost vsak najde v svojih drobnih trenutkih, lastnikom hišnih ljubljenčkov pa se ta pogosto pokaže ravno v njihovi ljubeči družbi; sprehod s psom v naravi, crkljanje z mucko na kavču ali pa opazovanje vragolij našega kunca… Mnogi od nas v tem obdobju zaradi varnosti delamo od doma, kjer smo lahko 24 ur na dan s svojimi kosmatinci. Tudi sedaj, ko pišem tole besedilo, mi v roko dreza psiček, češ: »pusti že računalnik in me čohaj!«  24 ur na dan v družbi najboljšega prijatelja se sliši sanjsko! Vendar naši nadrejeni od nas seveda pričakujejo 100% prisotnost in pripravljenost, zato moramo tudi v času dela od doma vzdrževati disciplino, našo rutino in rutino našega ljubljenčka pa temu primerno prilagoditi, da bo tudi potem, ko bo svet spet v starih tirnicah, življenje potekalo nemoteno.

  1. Določimo naše delovno mesto


  Za delo od doma najbrž potrebujemo računalnik, pisala, zvezke, knjige, razne elektronske pripomočke in podobno. Seveda je izjemno prikupno, ko se mačka uleže prek tipkovnice, ampak tako bomo v službi naredili bore malo, kajne?

  Svoj delovni prostor ločimo od našega ljubljenčka, bodisi se zapremo v pisarno ali pa živalici le prepovemo dostop do naše delovne površine. Verjemite, tako boste precej bolj produktivni!

  2. Psa pred službo peljemo na dolg sprehod


  Seveda bi nam bilo včasih najbolj udobno, da bi se kar v pižami iz postelje zvalili za računalnik in delovni dan začeli skuštrani, s skodelico kave v roki. Vendar pa moramo, kot vsako jutro, najprej poskrbeti za našega ljubljenčka! Kot bi to storili na čisto navaden delovni dan, moramo vstati kakšno uro prej in psa peljati na dolg sprehod, kjer bo ne samo opravil potrebo, ampak se bo tudi dodobra razmigal, prevohal vse pasje novice in se prijetno utrudil. Tako bo dopoldan mirno prespal in vas ne bo motil pri delu.

  Jutranji sprehod bo dobro del tudi vam, saj vas bo zbudil in vam pognal kri po žilah. V službo bomo tako prišli budni in pripravljeni na nove izzive!

  3. Žival še vedno navajamo na samoto


  Čeprav se trenutno morda zdi, da te nočne more nikdar ne bo konec, pa bo napočil tudi ta dan, ko bomo morali našega psa ali mačko pustiti samega doma cel delovnik. Zato jih zdaj nikakor ne smemo razvaditi z našo konstantno prisotnostjo, saj se lahko zgodi, da bomo imeli ob odhodu na delo težave z ločitveno tesnobo! Kaj je ločitvena tesnoba in kako jo preprečiti si lahko preberemo TUKAJ.

  Tudi v obdobju, ko delamo od doma, moramo ljubljenčka od časa do časa pustiti samega doma – na hitro skočimo v trgovino, kužka zapremo v hišni boks v ločen prostor ali kaj podobnega.

  4. Migajmo!


  V temnih zimskih dneh, slabem vremenu in socialni distanci je preveč lahko obtičati doma na kavču… To ni zdravo ne za nas, ne za našega psa, zato se spravimo v gibanje! Po službi, ali celo med malico, se lahko odpravimo na izlet v naravo, na bližnji hrib, tek s psom! Če je naš delovnik fleksibilen, lahko delo opravimo popoldan in si dopoldan vzamemo kakšno urico več, da v lepem vremenu in dnevni svetlobi psa peljemo na dolg sprehod, kjer se bomo nadihali svežega zraka in naužili sončnih žarkov.

  5. Ne pustimo se izsiljevati!


  Naši ljubljenčki nas imajo tako dobro strenirane… Bevsk pred vrati, pa hitimo ven, mijav pred posodico in že se vanjo vsuje hrana, žalosten pogled pa si zasluži koš poljubčkov in pozornosti! Ne pustimo se izsiljevati in naši živalici določimo pravila!

  Med delom ni čohanja in izsiljevanja za pozornost, za to določimo poseben čas, ko se lahko ljubljenčku popolnoma posvetimo. Vsako izsiljevanje ignoriramo, saj z nasprotnim le potrjujemo neželjeno vedenje. Če nikakor ne gre drugače, pa lahko ljubljenčka zapremo v bivalni boks ali ločen prostor.

  6. Čas po službi preživimo kar se da kvalitetno


  Ko z delom končamo, pa službo odmislimo in se posvetimo našim najboljšim prijateljem! Kvalitetno preživljanje časa – igra, sprehodi, učenje trikcev, treningi in podobno, bodo našemu psu v izjemno veselje in tako bo dopoldan preprosto prespal na kavču, mi pa bomo v službi produktivni.

  Čas, ko okrog nas razsajajo virusi in se kar se da izogibamo drugim ljudem, čas, ko odgovorno ostajamo doma in delamo iz domače pisarne, je tudi čas, ko se lahko najbolj opremo na naše štirinožne terapevte. Naš ljubljenček nam bo vedno prisluhnil, nas razveselil in nam v življenje prinesel radost in optimizem, ki ju dandanes še kako potrebujemo.


  Kaj počne pes, ko je sam doma si preberi TUKAJ,
  TUKAJ preberemo, kako psa navaditi na bivalni boks,
  Igrače za miselno zaposlitev psa pa najdemo TUKAJ!


  Andreja Fegeš

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR