Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

S pozitivno motivacijo in potrpežljivostjo do pridnega mladička!
 1. Kako mladička navaditi na boks?

  Bivalni boks je čudovito orodje za vzgojo psa, vendar pa je treba mladička na boks navajati postopoma in previdno! Le z uporabo pozitivne motivacije, bo kuža boks vzljubil in ga sprejel kot kotiček za počitek.


  Da kovinski ali bivalni boks ni mučenje psa, vemo že vrsto let - seveda, če ga pravilno uporabljamo in psa nanj postopoma navadimo! Olajša nam lahko navajanje na sobno čistočo pri mladičku, odraslemu psu pa predstavlja varno in udobno zatočišče in kraj za počitek. V nekaterih primerih lahko celo prepreči ločitveno tesnobo!

  Zakaj boks?


  - Kuža lažje in varneje potuje
  - Varno zavetje v stresnih dogodkih
  - Hitreje naučimo sobne čistoče!

  Nikoli ne smemo!


  - Boksa uporabljati kot kazen!
  - Psa predolgo puščati zaprtega v boksu!
  - Psa na silo zapirati v boks!
  - Psa spustiti iz boksa, ko je nemiren ali laja!


  1. korak - spoznavanje


  Boks postavimo v prostor, kjer se s psom veliko zadržujemo. Vratca pustimo odprta in povabimo kužka, da si sam ogleda nov predmet. Kužka ne silimo v bližino boksa, če pa se mu samostojno približa, ga izdatno pohvalimo in nagradimo! V bližini boksa ga hranimo in se z njim igramo, dokler ni kuža povsem sproščen.

  2. korak - stopimo noter!


  V boks vržemo slasten priboljšek ali igračko in nagradimo psa, če samostojno stopi v boks. Nič hudega, če traja nekaj časa! Najprej ena tačka, nato dve, tri, … Ko je pes v boksu sproščen, mu damo žvečilko, s katero se zaposli ali pa mu tam ponudimo dnevni obrok. Tako bo boks povezal s prijetnimi dogodki in ga hitro vzljubil!

  3. korak - zapremo vratca


  Vratca najprej zapremo le za nekaj sekund. Odpremo jih, ko kuža sedi ali leži ter je miren in sproščen. V nasprotnem primeru, če je kuža nemiren in laja, se bo naučil, da mu to prinese nagrado – odprta vrata! Tega pa seveda ne želimo! Čas, ko so vrata zaprta, postopoma podaljšujemo.

  4. korak - podaljševanje naše odsotnosti


  Od zaprtega boksa se čedalje bolj oddaljujemo, ko je kuža dovolj priden, pa zapustimo prostor, tako da nas ne vidi. Ta čas nato podaljšujemo. Psa nikoli ne smemo zapirati v boks za več kot nekaj ur! Poskrbimo, da bo imel na voljo svežo vodo in pravočasne izhode za opravljanje potrebe.


  Bivalne bokse za mladičke in odrasle pse najdemo TUKAJ!

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR