Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Pomembni nasveti za varne sprehode tudi po temi!
 1. Bodimo varni in vidni v temi

  Bliža se zima, z njo pa se dnevi neizbežno krajšajo – na žalost vseh vodnikov psov, ki nam dolga noč oteži prijetne sprehode s psom. Vendar pa kljub temu ni potrebno, da so pozimi naši sprehodi kratki in monotoni! V nadaljevanju si preberite nekaj uporabnih nasvetov za nočne sprehode, kateri bodo poskrbeli, da boste tako vi, kot vaš kosmatinec na nočnih sprehodih varna in vidna!
  Bodimo odsevni

  To pravilo ne velja le na pasjih sprehodih, ampak tudi pri vsakem gibanju v urbanem območju po mraku! Prepričajte se, da vaša oblačila vsebujejo odsevne našitke, v nasprotnem primeru s seboj vzemite kresničko. To velja tudi za vašega kužka – če na ovratnici ali oprsnici nima odsevnih šivov, ga lahko opremimo z odsevnim trakom ali, še boljše, telovnikom. Te so še posebej primerni za dolgodlake pasme, pri katerih se ovratnica skrije v dlaki.


  Posvetimo si

  V kombinaciji z odsevniki je priporočljivo uporabljati svetilke – še posebej, če se sprehajamo po slabše osvetljenih poteh. Za vodnika so zelo uporabne preproste naglavne svetilke ter svetilke, ki se namestijo na pasji povodec (neprecenljivo, ko v temi iščemo pasji iztrebek!). Kužku pa lahko na ovratnico namestimo majhno lučko, ki barvno utripa – tako bomo vedno vedeli, kje se nahaja.  Vedno uporabljamo povodec

  Pri nočnih sprehodih je še kako pomembno, da imamo psa privezanega na povodcu! Tudi, če je naš kuža zelo poslušen, ga lahko v temi prestraši nenavaden zvok ali pa ga premami nam nevidna divjad. Prihranimo si težave in imejmo psa v temi vedno na povodcu. Povodec naj bo močan in naj vsebuje odsevne trakove. Fleksi povodci niso zaželeni, saj se tanke, dolge vrvice v temi skorajda ne vidi. Če že ne moremo brez fleksija, pa si priskrbimo takega, ki ima širok trak vidne barve.  Naj se igra nadaljuje s svetlečimi igračkami

  S pravo opremo ni potrebno, da so sprehodi v temi dolgočasni in monotoni! Investirajmo v kvalitetne svetleče igračke, katere med igro ne bomo izgubili in lovljenje žogice se lahko nadaljuje tudi pozno v noč! Večina takšnih igračk je narejenih iz luminescentne gume, katero doma postavimo pod svetlobo, na sprehodu pa nam sveti še dolgo časa. Prav tako zabavne so igračke, ki vsebujejo LED svetilke in utripajo ob udarcu na tla.  Bodimo previdni

  Četudi živimo v varnem okolišu, previdnost nikoli ni odveč! Idealno je, da na nočni sprehod vzamemo prijatelja ali družinskega člana, če pa to ni mogoče, pa poskrbimo, da bomo vedno pri roki imeli mobilni telefon. Če se sprehajamo v bližini gozda, kjer se gibljejo divje živali, je priporočljivo, da med hojo povzročamo čim več hrupa – občasno zacingljamo s ključi, se na glas pogovarjamo s svojim psom (ne skrbite, vsi to počnemo!) ali povadimo trik 'glas!'. Ko se odpravljamo na večerni sprehod, pustimo slušalke doma, saj se lahko v temi najbolj zanesemo na sluh, da nas opozori o bližajočem se avtu ali drugi nevarnosti.


  Če bomo upoštevali teh nekaj nasvetov, bodo sprehodi z našim najboljšim prijateljem tudi v dolgih zimskih nočeh varni in zabavni!


  Vso opremo in igračke za varne in vidne sprehode si lahko ogledate TUKAJ (klik).

  Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR