Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Preverite, ali znate pravilno uporabljati priljubljen Flexi ...
 1. Flexi

  Skoraj vsak lastnikpsa ga ima, ne zna pa ga vsak pravilno uporabljati – govorimo oiztegljivem povodcu, oziroma flexiju. To je pripomoček, ki psuomogoča več svobode, kot navaden povodec, hkrati pa z avtomatskimnavijanjem vrvi v ohišje sprehod olajša tudi za vodnika. 


  Flexi je sestavljeniz ohišja, v katerega se povodec navija s pomočjo vzmeti. Ko pespovleče, se vrv odvije, ko pa pritisk popusti, se navije nazaj.Izbiramo lahko med tanko vrvico in širokim trakom, ter mnogorazličnimi velikostmi in dolžinami, primernimi tako za najmanjše,kot za največje pse. Najkrajši se iztegnejo do treh metrov,najdaljši pa celo do osem. Vsak tak povodec ima na ohišju tudi dvagumba. Z večjim odvijanje povodca ustavimo, drugi pa služizaklepanju. Tako lahko poljubno uravnavamo dolžino povodca.


  Flexi Classic XS s 3 metre dolgo vrvico

  Priizbiranju iztegljivega povodca je pomembno, da upoštevamo primernovelikost za našega psa, saj moč vzmeti v flexiju odgovarja določenikilaži psa. Če za sprehajanje velikega in močnega psa uporabljamopovodec, ki je zanj prešibak, se bo hitreje pokvaril ali celostrgal, to pa lahko vodi v neprijetne ali celo nevarne situacije.Tudi uporaba takega pripomočka je pomembna- psu nikoli ne smemopustiti, da povodec iztegne prav do konca, saj s tem pritiskamo navzmet, ki se tako hitreje pokvari.

   
  Flexy Giant ima osem meterski flourescentni trak, ki v mraku povečuje opaznost na cesti. 

  Sliši se super, lezakaj bi sploh hoteli uporabljati kaj drugega kot flexi? Iztegljivipovodci za mnoge pse niso primerni, z njihovo pretirano uporabo panehote potrjujemo marsikatera nezaželena vedenja. Pes ima nasprehodu s takim povodcem občutek svobode, saj se lahko od nasoddalji, kolikor sam želi. Prav zato pa veliko psov ne zna več lepohoditi na kratkem povodcu, saj nenehno vlečejo vodnika. Če se našpes ne zna lepo obnašati na navadnem povodcu, je zanj še slabše,če ga sprehajamo s flexijem. Odsvetuje se tudi za uporabo primladičkih, ki hoje na povodcu še niso navajeni. Flexi prav takoni primeren za sprehode v mestu ali ob prometnih cestah, saj namomogoča manj nadzora nad psom. Če nismo pozorni lahko pes vtrenutku steče čez cesto ali za mačko, tako pa hitro pride donesreče. Najbolj primeren je zato pri sprehodih v naravi ali manjprometnih območjih, saj tako psu zagotovimo dovolj svobode ingibanja. 

  Flexi je čudovitpripomoček, ki ga potrebuje prav vsak lastnik psa, vendar pa se gamora naučiti pravilno uporabljati, da bodo sprehodi s psom karnajbolj varni in prijetni za vaju oba.

   Andreja Fegeš

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR