Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako omejiti gibanje notranjim psom ... 
 1. Hišna pregrada za psa

  Če imate psa v hiši, boste morda želeli omejiti njegov dostop do določenih prostorov iz varnostnih in higienskih razlogov. Predvsem mladički znajo povzročiti pravi nered med igranjem, v kolikor ne želite čistiti za njimi v vseh prostorih, je pasja pregrada ustrezna rešitev, saj kužku onemogoči dostop do vseh prostorov v stanovanju. Pasja hišna pregrada zato predstavlja priročno in enostavno rešitev, saj je preprosta za uporabo in njena namestitev ne zahteva bistvenih sprememb vaših bivalnih prostorov.


  pasja pregrada

  Tipi varnostnih pregrad za pse

  Ker obstaja veliko različnih vrst teh pregrad, je pomembno, da pred nakupom skrbno razmislite, kakšen tip pregrade potrebujete. Premisliti morate o lokaciji (ali več lokacijah) postavitve pregrade ter velikosti, slogu in materialu izdelave. Pregrade lahko v grobem razdelimo na tri vrste:


  Trajno vgrajena hišna pregrada


  Ni primerna za gospodinjstva, kjer je potreba po pregradi samo začasna (npr. dokler je pes mladič). Za namestitev te pregrade je potrebno zvrtati luknje v stene, zaradi česar je potem tudi odstranitev zahtevnejša. Takšne pregrade so najpogosteje izdelane iz jekla ali lesa ter so višje kakovosti, zato so tudi nekoliko dražje.


  Vgrajena hišna pregrada na potisk


  Se uporablja med stenami. Njena vgradnja in odstranitev je zelo enostavna, lahko jo tudi prestavljate iz enih vrat na druga. Slabost te pregrade je, da ni primerna za široke hodnike in stopnišča, saj ji slednja ne morejo ponuditi dovolj pritiska, ki bi ohranjal pregrado na mestu. Vgrajena pregrada na potisk omogoča enostaven način usmerjanja vašega ljubljenčka po prostorih, v katerih se sme gibati, medtem ko vam daje poln dostop s pomočjo dvosmernih vrat (50 cm širine). Namestitev je zelo enostavna in ne zahteva nobenega vrtanja v stene ali vratne okvirje. Tovrstne pregrade so dovolj visoke, da jih tudi večje pasme ne morejo preskočiti.


  Samostoječa hišna pregrada


  Samostoječe pregrade so najbolj priljubljene med pasjimi lastniki. Ne zahtevajo nobene namestitve, le preprosto montažo, torej ne boste uničevali vaših sten in tal z vrtanjem. Ta tip pregrade je idealen za zapiranje vhodov, vratne odprtine ali za omejitev dostopa do nekaterih prostorov. V poštev pridejo predvsem v kolikor nimate nobene primerne stene za namestitev vgrajene pregrade s potiskom. Samostoječe pregrade so vsekakor prilagodljiva začasna rešitev. Lahko jih prosto prestavljate in ko jih ne potrebujete več, jih samo zložite in shranite. Vendar pa je ta vrsta pregrad zasnovana predvsem za mladičke in majhne pasme, kajti pregrade so ravno dovolj visoke, da jih psiček ne more preskočiti, hkrati pa dovolj nizke, da jih sami lahko prestopimo.


  pes sam doma

  Ko se odločite, katera izmed zgoraj opisanih pregrad vam najbolj ustreza, je čas za meritve. Najprej izmerite mesto, na katerem boste imeli postavljeno pregrado in morda dodajte kakšen centimeter ali dva, saj lahko večje pregrade še vedno prilagodite. Pri določanju višine upoštevajte starost vašega psa, npr. mladiček ima veliko energije in bo verjetno preizkušal pregrado. Če je vaš kuža srednje ali velike rasti ali zelo močan, potem boste vsekakor potrebovali višjo in močnejšo pregrado. Odločite se, kakšen material vam najbolj ustreza. Izbirate lahko med plastiko, lesom, kovino ali steklom. Med cenejše variante sodi plastika, medtem ko znajo biti lesene in kovinske pregrade dražje, ampak tudi bolj trajne in stabilne.


  Pri izbiri predvsem pomnite, da mora biti funkcionalnost pred videzom, zato izberite takšno pregrado, ki bo najbolj primerna glede na vaše potrebe in lastnosti psa.


  Kako zaposliti psa, da mu tudi samemu ne bo dolgčas pa si lahko preberete v članku: ''Zaposlitev psa v stanovanju''..


  Urška Repas, Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR