Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Svojega pridnega pasjega nadobudneža bi radi nagradili? Izberite pravi priboljšek za pravi trenutek!

 1. Kakšne posladke potrebuje mladiček?

  Imate občutek, da vas nekdo opazuje? Seveda! To so proseče očke vašega mladička, ki je ravnokar pohrustal svoj dnevni obrok, sedaj pa vas prosi še za »sladico«. Temu pogledu se je res težko upreti, vendar pa je potrebna pazljivost, da pri hranjenju priboljškov postavite določene meje.  Priboljški predstavljajo orodje s katerim lahko svojemu kosmatinčku izkažete naklonjenost in so odličen pripomoček pri treniranju, saj služijo kot slastna nagrada za pravilno opravljen trik ali dobro opravljen trening. Pri uporabi priboljškov morate tako ravnati preudarno in paziti na količino, ki jo psiček prejme tekom dneva, saj priboljški kužku ne smejo predstavljati več kot 10 odstotkov njegovega dnevnega vnosa hrane. Svetujemo vam, da izberete priboljške, ki vsebujejo čim več mesa in čim manj žit. V ponudbi je več različnih vrst priboljškov, kateri so najbolj primerne za mladičke pa lahko preverite v nadaljevanju.


  Kako, kdaj in koliko nagrajujemo psa? Kliknite na članek:"Priboljški! Kateri, koliko in kdaj?."


  Posladki za trening

  Za učenje in trening vašega mladička vam priporočamo priboljške, ki so narezani na manjše koščke, saj le tako malo kepico lahko ustrezno nagradite tudi večkrat. V primeru večje količine treningov pa vam svetujemo uporabo mesne klobase za pse, saj jo psiček zaradi primerne sestave lahko poje nekoliko več, narežete pa jo lahko tudi na poljubno velike koščke.


  Posladki za žvečenje

  Za mladička je najbolj primerno, da mu za žvečenje ponudite zdrave suhomesnate priboljške. Zelo primerni so naprimer telečji uhlji. Ob žvečenju kužek suhomesnati priboljšek zmoči s slino, le-ta se zmehča in mu nudi zaposlitev za kar nekaj časa, hkrati pa poskrbi tudi za masažo dlesni in zobkov v času njihove menjave.


  Količina priboljškov na dan

  Količina ponujenih priboljškov je odvisna od njihove sestave. Pri suhomesnatih žvečljivkah vam priporočamo približno en priboljšek na dan – še posebno morate paziti na količino pri tistih bolj mastnih. Pri priboljških za trening pa je splošno priporočilo nekako ena pest dnevno. Količino in velikost kateregakoli priboljška morate vedno prilagoditi glede na velikost in starost psička. V kolikor je manjše rasti bodo zanj primernejši manjši priboljški, za večje pse pa se priporoča nekoliko večje. Sveža pitna voda mora biti kosmatinčku vedno na voljo, prav tako pa psa pri žvečenju nikoli ne puščajte brez nadzora!


  Z razširjenim znanjem o namembnosti priboljškov za mladičke ste sedaj dobro pripravljeni, da izberete pravo poslastico, ko boste ponovno »začutili«, da vas nekdo opazuje s prikupnimi velikimi očmi... Le pogumno in vztrajno naprej!


  video nasveti za nove lastnike pasjih mladičev

  MR. PETOV IZBOR
 2. O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara
  MR. PETOV IZBOR