Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako psu čim bolj olajšati čas med vašo odsotnostjo?


 1. Kam s psom med dolgim delovnim dnem

  Naši kosmatinci so nepogrešljiv del naših življenj. So naši zavezniki in prijatelji. Z njimi čas hitreje mine, hkrati pa se naši že tako predolgi delovniki, ko ne moremo biti z njimi, še bolj vlečejo. Dejstvo je, da je treba delati. Časi, v katerih živimo nas silijo, da delamo vse več, vse dlje. Če nismo eden od srečnežev, ki lahko svojega psa vzame kar s sabo v službo, ga moramo na žalost tačas pustiti doma... Zato se večkrat sprašujemo: ''Kam pa s psom med dolgim delovnim dnem?''.

  Nekateri prisegajo na interaktivne igrače, drugi na pasjo družbo, spet tretji na vklopljen televizijski sprejemnik s kakšnim programom o živalih, četrti in peti pa na pasje vrtce in sprehajalce psov... Pred izbiro zadnjih dveh možnosti pa je pametno o njih izvedeti nekaj več informacij!


  Več informacij o zaposlitvi psa v stanovanju pa si lahko prebere v članku: ''Zaposlitev psa v stanovanju''.

  pes sam doma

  Pasji vrtec

  Pasji vrtci so podobni običajnim vrtcem, seveda s to razliko, da so njihovi varovanci naši štirinožni prijatelji. Z delom povečini pričnejo že v zgodnjih jutranjih urah in zaključijo med šesto in osmo uro zvečer. Seveda so možni tudi drugačni dogovori.


  Kako poteka dan v pasjem vrtcu?


  Dan v pasjem vrtcu vključuje bivanje v notranjem ali zunanjem ograjenem prostoru, igralne urice, dva sprehoda, malico ter kosilo. S sabo mu lahko damo njegovo najljubšo igračko in priljubljeno hrano. Kuža je v pasjem vrtcu cel dan pod nadzorom.


  Kaj pa cena pasjega vrtca?


  Cene dnevnega varstva se pri nas gibljejo nekje med 10 in 20 evri na dan, za mesečno dnevno varstvo pa bomo odšteli okrog 170 evrov. Če tako želimo, in seveda proti plačilu, lahko našega kosmatinca zaposleni v pasjem vrtcu prevzamejo na našem domu in ga zvečer pripeljejo domov. Tega pa niti naši otroci niso deležni, kajne?


  Sprehajalec psov

  Alternativa pasjim vrtcem so sprehajalci psov. Ti kužka prevzamejo na domu in ga odpeljejo na vnaprej dogovorjen in časovno omejen plačan sprehod. Običajno trajajo tovrstni sprehodi 30, 45 ali pa 60 minut, cene pa se gibljejo med 5 in 8 evri za osnovni sprehod in za prihod po psa okoli 2-3 evre. Naše ljubljenčke sprehajalci sprehajajo na povodcu – kot veleva zakon, in za njimi skrbno pobirajo iztrebke. Po koncu sprehoda našega štirinožnega prijatelja pripeljejo nazaj domov. Podjetja, ki ponujajo tovrstne usluge, ponujajo vse več različnih oblik sprehajanja psov. Tudi v Sloveniji so nam tako poleg klasičnih sprehodov na voljo sprehodi v naravo z igro ali učenjem, tek ali kolesarjenje s psom, pasji pohodi in pasje varstvo. Kužki morajo običajno za sprehajanje izpolnjevati nekaj pogojev, kot na primer neagresivnost, socializiranost, redna cepljenja, aktivna zaščita proti bolham in klopom ter redna zaščita proti notranjim zajedavcem. Pred prvim pravim sprehodom se morata kuža in sprehajalec spoznati, da ugotovita, če se sploh ujameta.


  Kam s psom med dolgim delovnim dnem pa si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

  pasja zaposlitev


  Naši kosmati otročički lahko torej dni, ko neskončnim uram dela kar ni in ni videti konca, preživijo v dobri družbi. Seveda tovrstna družba ne bo nikoli nadomestila naše bližine, ki jim pomeni vse na svetu, jim bo pa vsekakor olajšala urice, ko bi sicer tulili v strop, grizli naše najljubše čevlje ali pa preprosto čisto sami tiho čakali na našo vrnitev. Vsi vemo, kako hudo je, ko si sam. Ne privoščimo tega tistim, ki si to najmanj zaslužijo

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Doris Veselić

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR