Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako psička naučiti opravljanja potrebe zunaj ...
 1. Uriniranje mladička ali odraslega psa v stanovanju

  Pasji mladički so nekaj najbolj prisrčnega – njihova mehka dlaka, velike očke in nerodno kobacanje nam ob vsakem pogledu na obraz narišejo nasmeh. Vendar pa lahko ta mali psiček za sabo pusti ogromno lužico ali kupček, čiščenje le-tega pa je vse kot prijetno! Zato je ob prihodu novega mladička prva veščina, ki želimo, da jo osvoji, vsekakor sobna čistoča.

  Če imamo res srečo oziroma smo mladička dobili od odgovornega vzreditelja, ki je z učenjem sobne čistoče začel že v leglu, je lahko že dvomesečni mladič sobno čist. Seveda pasji mladički, tako kot človeški dojenčki, še niso sposobni najbolje zadrževati potrebe in prav lahko se od časa do časa pripeti kakšna nezgoda v stanovanju. Če imamo doma psa, ki se še nikoli ni srečal z osnovami sobne čistoče, imamo pred seboj kar zahtevno nalogo. Navajanje na sobno čistočo je izrednega pomena, saj tako kosmatinčka odvrnete od uriniranja v stanovanju in ga naučite na opravljanje potrebe zunaj.  pasji wc

  Kdaj mora naš mladiček na potrebo?

  Mladiček mora na potrebo približno vsaki dve uri, zato ga je prvih nekaj mesecev potrebno pogosto voziti ven. Tudi po jedi ali pitju lahko kaj kmalu pričakujemo obisk 'pasjega stranišča', zato je najboljše že kar preventivno kužka po obroku peljati ven.


  Prvih nekaj tednov bomo zato morali tudi ponoči enkrat ali dvakrat vstati in se, četudi zaspani in v pižami, odpraviti s kužkom na kratek sprehod. Sčasoma kužek pridobi boljši nadzor nad telesnimi funkcijami, zato nočni sprehodi kmalu ne bodo več potrebni.


  Znaki

  Z opazovanjem našega psička bomo kmalu prepoznali signale, kot so nemirno prestopanje in vohljanje po tleh, s katerimi nam sporoča, da ga tišči. V tem primeru ga moramo kar najhitreje odnesti oziroma odpeljati na najbližjo travnato površino, kjer se lahko olajša.


  Kaj potrebujemo za učenje sobne čistoče?

  Za čas, ko mora biti zaradi naše odsotnosti sam doma, pa se lahko poslužimo praktičnih pleničnih podlog, ki jih lahko kupimo v boljše založenih trgovinah z opremo za male živali. Zaradi svoje vpojnosti nam olajšajo čiščenje, po uporabi pa jih preprosto zavržemo. Uriniranje ali opravljanje potrebe psa v stanovanju lahko povzroči močne neprijetne vonjave, zato je pomembna uporaba čistil, ki nevtralizirajo vonj po urinu in dosledno čiščenje nezgod v stanovanju. Pri učenju sobne čistoče nam je v veliko pomoč tudi hišni boks, v katerem kuža spi med našo odsotnostjo, saj lastno ležišče le redko ponečedi. Mladička na uporabo hišnega boksa naučite z upoštevanjem nekaj preprostih korakov.  naučiti na wc

  Kako ga čim hitreje naučiti čistoče?

  Če kužek potrebo opravi zunaj, na željenem mestu, ga moramo kar najbolj navdušeno pohvaliti in mu ponuditi dišeč in slasten priboljšek. Tako bo najhitreje razumel, da je lulanje ali kakanje zunaj nagrajeno. Če pa psičku slučajno uide kar v stanovanju, pa ga nikoli ne smemo kaznovati! Zastarela praksa, ko psu v lastni iztrebek na silo pomočimo nos je kruta in nepotrebna, hkrati pa izgubimo zaupanje našega psa. Zapomnimo si: za vsako nezgodo v stanovanju je vedno kriv lastnik, ki psu ni omogočil opravljanja potrebe na primernem mestu! Seveda je taka nezgoda od začetka pričakovana, ko pa se zgodi pa nesnago mirno pospravimo in madež dobro očistimo z zato namenjenim čistilom, ki popolnoma odstrani vse vonjave.

  Čeprav lahko navajanje na sobno čistočo traja od nekaj tednov do nekaj mesecev, pa lahko s pomočjo nagrajevanja prav vsak pes osvoji to veščino. Enaki principi vzgoje veljajo za učenje sobne čistoče odraslega psa zavetiščnika, ki morda nikoli ni imel priložnosti živeti v hiši in zato še ni navajen sobne čistoče v stanovanju. Psi so po naravi zelo čiste živali, zato vam bo z malo potrpljenja in nekaj slastnih priboljškov zagotovo uspelo!

  Poščite pestro ponudbo izdelkov za navajanje na sobno čistočo v spletni trgovini!  Pri učenju mladička na sobno čistočo, kar bo preprečilo uriniranje oz. opravljanje potrebe v vašem domovanju, boste sicer potrebovali veliko potrpljenja in vztrajnosti, vaš trud pa bo poplačan s pridnim šolarjem, ki bo svoje potrebe opravljal zunaj na sprehodu.

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR