Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Nekaterim psom dlaka odpada bolj, drugim manj, v vsakem primeru pa je odpadla dlaka zelo nadležna!
 1. Kako zmanjšati odpadanje dlake?

  Odpadajoča dlaka je lahko neprijetna za vsakega lastnika psov. Nekaterim psom dlaka odpada bolj, drugim manj, nekaterim odpada zgolj sezonsko, spet drugim pa skozi celo leto. Ne samo, da je ta presežek dlake problem za čistočo v domu, prispeva lahko tudi k povečanju človeških alergij.
  Kako zmanjšati odpadanje dlake, je problem, s katerim se soočajo mnogi lastniki (zlasti dolgodlakih) psov, vendar pa obstaja veliko načinov, kako nadzorovati in do neke mere preprečiti puščanje dlake po vsem stanovanju. Za uspešen boj z odpadlo dlako, si preberite nekaj uporabnih nasvetov:

  1. Zaščita pohištva

  Zaščitite svoje pohištvo s posebnimi pregrinjali, na katera se prime dlaka. Tako preprečite padanje dlake po tleh in po ostalem pohištvu.
  Izberite primerno barvo za vaše oblazinjeno pohištvo, npr. če imate psa s temno dlako, se odločite tudi za temno oblazinjeno pohištvo. To vam bo pomagalo zakriti pasje dlake, tako da vam jih nebo treba sesati tako pogosto.

  2. Dnevno krtačenje

  To je najbolj pomemben in učinkovit način za nadzor nad odpadanjem dlake. Da bi pa to počeli čim bolj učinkovito, si zapomnite sledeče: najprej izberite pravo orodje za odstranjevanje pasjih dlak, saj dolgodlake pasme potrebujejo drugačno krtačo kot kratkodlake. O izbiri se posvetujte s prodajalcem v trgovini ali pa za nasvet vprašajte v salonu za nego malih živali.
  Globoko krtačite kožuh vašega psa, tako da se ščetine dotaknejo kože pod dlakami. Vsake toliko časa zamenjajte smer krtačenja – z upogibanjem dlake v nasprotni smeri rasti bo odvečna dlaka prej odpadla. Poskusite gumijasto negovalno rokavico, da poberete še drobne dlake, ki so ostale na kožuščku po krtačenju, kar pa bopsu tudi zelo prijalo.

  3. Kvalitetna prehrana

  Hranite psa s kvalitetno hrano, obogateno z omega 3 maščobnimi kislinami, ali pa se odločite za različne prehranske dodatke, kot na primer lososovo olje ali biotin. Te koristne maščobne kisline pomagajo ohranjati zdravo pasjo kožo in dlako, kar lahko vodi do zmanjšanja količine odpadlih dlak.

  Če se kljub vsem zgoraj naštetim ukrepom količina odpadajoče dlake ne zmanjšuje, potem razmislite o pregledu vašega ljubljenčka pri veterinarju. Tako se boste prepričali, da kuža ni zbolel za kakšno obliko kožne bolezni, ki bi lahko vodila do prekomerne izgube dlake.

  S tem, ko se boste naučili, kako se na učinkovit način spopasti z odpadajočo pasjo dlako, boste olajšali življenje sebi in vašemu pasjemu prijatelju. Zlasti v vročih poletnih mesecih vam bo kuža še posebej hvaležen za vašo skrb in ljubezen.


  Urška Repas, Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet Svetovalci

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR