Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Hrana za pse

Pasja hrana je za življenje naših psov izjemnega pomena – našemu kužku priskrbi vso potrebno energijo, ga nahrani, mu da moč za potepanja z vodnikom in mu zagotovi dolgo in zdravo življenje! Da pa v poplavi različnih informacij izberemo pravo pasjo hrano, pa se moramo najprej podučiti o zahtevah in potrebah našega psa!

Prikaži večPrikaži manj


Briketi za psa, konzerve, surova hrana ali kar vse?


V izbiri različnih možnosti pasje hrane se neuk človek kaj hitro izgubi:
- Poznamo suho pasjo hrano ali brikete
- Podobna je hladno stiskana hrana v obliki peletov
- Mokro hrano največkrat najdemo v pločevinkah
-
Vse bolj priljubljena pa je surova pasja hrana ali doma pripravljena hrana za psa!

Dejstvo je, da v vseh omenjenih kategorijah najdemo dobre, kvalitetne hrane in hrane za pse, ki so nekoliko manj kakovostne, zato je potrebno sestavo posamezne hrane dobro preučiti in pravilno prebrati deklaracijo, saj se želimo prepričati, da za svoj denar psu ponudimo kar najboljše!

Briketi za pse


Briketi so najbolj razširjena oblika pasje hrane, saj je za hranjenje tudi najbolj praktična. Briketi so narejeni iz toplotno obdelanih sestavin: mesa, zelenjave, žit, sadja, zelišč, … pogosto pa v njih najdemo tudi dodatke, ki pa niso vedno slabi – lahko gre le za vitamine, ki so se v procesu obdelave izgubili. Seveda pa je mogoče v brikete »skriti« tudi veliko nedobrodošlih sestavin, ki za psa niso najbolj zdrave. Previdno si torej preberimo deklaracijo na hrbtni strani pasje hrane in ocenimo, ali so sestavine preproste, naravne in kvalitete, ali se v njih skrivajo sestavine slabše kvalitete!

Briketi so preprosti za doziranje in shranjevanje, saj imajo navadno zelo dolg rok uporabnosti. Praviloma predstavljajo uravnotežen, popoln obrok, ki psu zagotavlja vsa potrebna hranila za zdravo življenje.  Čiščenje psa po jedi in pasjih posod tudi ni težavno, saj od njih ostane le nekaj drobtinic. Priročni so tudi za hranjenje iz roke v procesu vzgoje in šolanja psa, saj nam ne umažejo rok in žepov.

Hladno stiskana hrana za pse – peleti


V zadnjem času smo zagotovo že večkrat slišali besedno zvezo »hladno stiskano«, pa naj gre to za olja, razna človeška živila ali pa za pasjo hrano. Proces hladnega stiskanja je, kot že ime pove, manj podvržen toploti in tako ohranja naravne vrednosti in hranila surovin, uporabljenih v hladno stiskani pasji hrani.

Hladno stiskana pasja hrana se od briketov ne razlikuje v mnogih pogledih, razen načinu predelave surovin in prebavi. Prav tako predstavlja polnovreden, uravnotežen obrok, ki ga lahko ponudimo v pasji posodici ali pa v procesu šolanja.

Hladno stiskana hrana za pse v obliki peletov se prebavlja drugače, kot navadni briketi, zato je hranjenje peletov in briketov v istem obroku odsvetovano!

Mokra hrana – konzerve


Če briketi oziroma peleti predstavljajo vse, kar pes potrebuje, zakaj potem potrebujemo mokro pasjo hrano..? Iz različnih razlogov, eden večjih pa je seveda, ker želimo naše pasje prijatelje razvajati z različnimi slastnimi in zanimivimi okusi!

Mokro pasjo hrano največkrat najdemo v konzervah, posodicah, vrečkah ali pouchih. Sicer nekatere vrste predstavljajo polnovreden obrok za psa, pa je večina mokre hrane za pse dopolnilna hrana, kar pomeni, da jo dodajamo le kot popestritev glavnemu, popolnemu obroku. Tukaj je zato na mestu opozorilo, da za psa na dolgi rok ni zdravo, če se prehranjuje izključno z mokro hrano, ki ne vsebuje vseh nujno potrebnih hranil!

Mokro hrano lahko tudi umešamo h briketom in tako izbirčne kužke prepričamo h bolj navdušeni jedi. Mokro hrano za pse lahko najdemo v neštetih različnih in zanimivih okusih, zato ni strahu, da se je bo vaš pes naveličal!

Veterinarske diete


Veterinarske diete si zaslužijo popolnoma svoje poglavje, saj se njihove uporabe poslužimo takrat, ko pri psu zasledimo zdravstvene težave, ki jih lahko omilimo z dieto; naj bo to prekomerna teža, težave s sklepi, neurejena prebava, občutljiva koža, pogosta vnetja ušes, alergije ali kaj podobnega.

Veterinarsko dieto nam svetuje veterinar ali usposobljen veterinarski delavec, nikakor pa ni nadomestilo za zdravljenje! Diete se je potrebno strogo držati in se v času hranjenja izogibati drugi hrani in priboljškom, razen, če niso odobrene s strani veterinarja!

Surova hrana za pse ali BARF


S porastom zanimanja za naravno, preprosto in nepredelano hrano je porastlo tudi zanimanje za surovo pasjo hrano oziroma doma pripravljeno hrano za pse. Zagovorniki surove hrane izhajajo iz teorije, da je to za psa najbolj naravna hrana, kakršno bi jedel tudi v naravi. Vendar pa to ni tako preprosto, kot se sliši! Surova hrana za pse mora biti natančno uravnotežena, vsebovati mora vsa nujno potrebna hranila v pravilnih razmerjih. Ni dovolj, da psu vsak dan ponudimo piščančja prsa, saj psi poleg mišičnine potrebujejo tudi organe, kosti, zelenjavo, sadje, zelišča in druga hranila.

Kaj pomeni kratica BARF? Angleško to pomeni Biologically Appropriate Raw Food oziroma biološko primerna surova hrana ali pa Bones And Raw Food ali kosti in surova hrana!

Surova oziroma doma pripravljena hrana za pse je izvrsten način hranjenja, če se o njem zelo natančno pozanimamo in podučimo. Obstaja pa tudi lažji način – predpripravljena zmrznjena surova pasja hrana, ki je na voljo v sodobnih trgovinah s hrano za male živali!


Hrana za pse akcija

Vse podkategorije
Ta mesec v akciji!
Novosti
Zanimivi izdelki!
Top znamke
WolfPack
Advance
Lily's Kitchen
Petkult
Barking Heads
Nuevo
Ontario
Royal Canin
Natural Trainer Sensitive
Natures Variety
Vsebina iz centra uporabnih vsebin
Vse o pasjih mladičkih
Kako pravilno prebrati deklaracijo na embalaži pasje hrane?

Kako pravilno prebrati deklaracijo na embalaži pasje hrane?

V poplavi različnih znamk in sestav pasje hrane moramo izluščiti bistvene podatke!
Je hranjenje s surovo hrano zdravo?

Je hranjenje s surovo hrano zdravo?

Surova in prvinska prehrana psov je vedno bolj priljubljena.

Imate še več vprašanj glede pasje hrane? Odgovore najdete spodaj!

Prikaži večPrikaži manj

Moj pes je izbirčen ali pa ima alergije!

Nekateri psi so preprosto izbirčni, nekateri pa imajo prehranske intolerance ali celo alergije na določeno sestavino v hrani. Alergije se kažejo s kožnimi težavami, srbečico, pordelostjo, prebavnimi težavami ali raznimi vnetji. Za te težave je priporočljiv obisk veterinarja in hranjenje z veterinarsko dieto ali, če vemo kaj je vzrok, z monoproteinsko hrano, ki psu ne bo povzročala preglavic.

Ali veš? Monoproteinska hrana je hrana, ki vsebuje le en vir beljakovin!

Če je pes nagnjen k intolerancam ali če mu želimo ponuditi kar najbolj naravno prehrano, pa se lahko odločimo za brikete brez žit ali pa brez glutena.

Moj pes je predebel. Kako psa uspešno shujšamo?

Na žalost so čedalje pogostejše tudi težave s prekomerno težo, ki pa lahko resno vpliva na zdravje in dobro počutje našega psa!

Kako se lotimo hujšanja?

  1. Zmanjšamo obrok
  2. Ponudimo mu dietno hrano
  3. Zmanjšamo količino priboljškov
  4. Več gibanja!

Pasmi primerna prehrana

V ponudbi lahko najdete tudi specifični pasmi prilagojene brikete, ki so posebni zaradi svoje sestave in oblike, funkcionalne sestavine v hrani pa so točno prilagojene najpogostejšim pasemskim težavam!

Imate doma morda katero od naštetih pasem?
Bokser
Buldog
Čivava
Francoski buldog
Kavalir
Koder
Labradorec
Maltežan
Mops
Shih-Tzu
Višavski terier
Yorkshirski terier ali yorkie
Kodrasti bišon


Če želite izvedeti še več o pasji prehrani, pa obiščite naš Center uporabnih vsebin!

Mokra hrana za pse

Mokro pasjo hrano ali hrano v pločevinkah najpogosteje uporabljamo kot slasten in dišeč dodatek k suhi pasji hrani. Tako psu obrok popestrimo z več okusi, bolj izbirčni kužki pa bodo tako lažje pojedli redni obrok briketov. Tudi teksture mokre hrane se lahko razlikujejo: od juhic, paštet, koščkov v omaki ali želeju…

Prehranska dopolnila

Če v suhi hrani ne najdemo vsega, kar želimo, ali če ima naš kuža specifične potrebe, mu lahko dnevno dodajamo tudi prehranske dodatke z različnimi cilji:
Za imunski sistem
Za nevrološki sistem in proti stresu
Za mišice, kosti in sklepe
Za prebavoZa kožo in dlako

Zakaj izbrati spletno trgovino Mr.Pet?

- Ker ponujamo največji izbor hrane in opreme za male živali
- Mesečne akcije, spletni popusti in ugodne cene
- Klub Mr.Pet ponuja številne ugodnosti za člane
- Hitra dostava – večino paketov dostavimo v 2 delovnih dneh!
- Strokovni nasveti in podpora pri nakupu
- Brezplačna dostava pri nakupu nad 39€